23948sdkhjf

Nominert til «Elektrokvinnen 2022» - la ned Elko-bedrift

Karoline Nystrøm kan bli kåret til årets «Elektrokvinne» av Elektroforeningen. Nystrøm var styreleder i Elko da det ble bestemt å legge ned fabrikken i Åmot i Modum kommune.

Det var i juni 2020 at 85 ansatte ved Elkos fabrikk i Modum kommune fikk den tunge beskjeden om at bedriften skulle legges ned, dette til tross for at den tjente penger.

Karoline Nystrøm var styreleder på dette tidspunktet, og nå er hun nominert til å bli årets «Elektrokvinne 2022». Det faller ikke i god jord hos Elko-ansatte.

Det er FriFagbevegelse som omtaler saken.

Første gang deles ut

«Elektrokvinnen 2022» deles ut for første gang under fagmessen Eliaden 2. juni.

– Vi bestemte oss for å hylle de heltene vi har i elektrobransjen, sier markedsdirektør Ida Thorendahl i Elektroforeningen til FriFagbevegelse.

Prisen skal være en inspirasjon til å stimulere til mangfold og bedre kjønnsbalanse i elektrobransjen. Målet er å kunne rekruttere flere kvinner og få de til å stå i jobbene sine.

Nystrøm er en av fem finalister som kan bli «Elektrokvinnen 2022». De andre fire er: Anita Kopseng (NEK Kabel), Hanne Moen Sporsheim (Elverdi), Heidi Lie (Bravida), Inger Vagle (Oslo Met) og Karoline Nystrøm (tidligere Schneider Electric).

Vekker oppsikt

Nominasjonen av Nystrøm har vakt oppsikt blant de tidligere ansatte ved Elko i Åmot. De har mistet jobbene sine som følge av nedleggelsen av fabrikken.

En av de som uttaler seg er Evelyn Stillerund, som var tillitsvalgt for EL- og IT-forbundet. Hun var også ansattrepresentant i styret.

– Det er ufortjent. Enten har man få å velge blant, eller så har ikke juryen kikket særlig grundig i de papirene, sier hun til FriFagbevegelse.

Nystrøm selv er stolt over å ha blitt nominert, og hun understreker at hun har forståelse for at mange ble direkte berørt av nedleggelsen av Elko-fabrikken.

Nå er hun imidlertid ikke adm. dir. i Schneider Elektro Norge lenger. Hun er heller ikke styreleder for Elko Norge.

Økte kvinneandelen

Hun er trolig nominert fordi hun økte kvinneandelen i sin egen ledergruppe til 40 prosent. I tillegg ble den samlede kvinneandelen i selskapet økt til 30 prosent.

Kilde: FriFagbevegelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078