Selskaper signerer karbonfangstavtale for stålindustrien
Det skjer etter signering av en finansieringsavtale mellom partene.
Selskapene vil også gjennomføre en mulighets- og designstudie for å støtte fremdriften til fullskala distribusjon.
Vil samle ekspertisen
Avtalen, som innebærer en utprøving ved ArcelorMittals stålfabrikk i Gent, Belgia og et annet sted i Nord-Amerika, vil "samle ekspertisen til de ulike partnerne for å identifisere måter å forbedre karbonfangst og -utnyttelse og/eller lagringsteknologi (CCUS) i stålindustrien, som er vanskelig å avta», ifølge en pressemelding.
Det internasjonale energibyrået anslår at CCUS-teknologi må gjelde for mer enn 53 prosent av primærstålproduksjonen innen 2050, tilsvarende 700 Mt/år CO2, for netto nullutslippsscenarioet.
ArcelorMittal legger til rette for forsøket ved sitt 5Mt/år stålverk i Gent, Belgia, og et annet sted i Nord-Amerika, med MHIENG som leverer sin teknologi og støtter ingeniørstudiene. BHP og Mitsubishi Development, som nøkkelleverandører av høykvalitets stålfremstillingsråmaterialer til ArcelorMittals europeiske virksomhet, vil finansiere forsøket som forventes å vare i flere år.
Arcelor Mittals fabrikk i USA
Partene planlegger å installere den mobile testenheten i et av ArcelorMittals North American Direct Reduced Iron (DRI)-anlegg, for å teste MHIENGs teknologi i denne stålproduksjonsruten.
- Avkarboniseringen av stålindustrien er en stor utfordring som vi ikke kan løse alene: det er gjennom partnerskap og samarbeid at vi vil nå ArcelorMittals klimamål om å redusere CO2-utslipp med 35 prosent innen 2030 i Europa, og med 30 prosent innen 2030 på verdensbasis. Vi er derfor stolte over å jobbe med BHP, Mitsubishi Development og Mitsubishi Heavy Industries Engineering på dette banebrytende karbonfangst-pilotprosjektet i ArcelorMittal Gent, sier ArcelorMittal administrerende direktør i Belgia, Manfred Van Vlierberghe.
Ingen enkel vei
- Det er for øyeblikket ingen sikker eller enkelt vei til netto null utslipp for stålproduksjon. CCUS er en av de viktigste reduksjonsteknologiene med potensial til å støtte utviklingen av noen av disse banene, så i samarbeid med industriledere som ArcelorMittal, Mitsubishi Development og MHIENG håper vi å komme frem til skalerbare løsninger raskere for å bidra til å redusere karbonutslipp i stålproduksjon, sier BHPs kommersielle direktør, Vandita Pant.
- Stål er et kritisk produkt for verden å utvikle og dekarbonisere, og vi må jobbe hardt sammen for å muliggjøre stål med lavere klimagassutslipp, støtte reduksjonen av karbonintensiteten i masovnen og teste nye teknologier for stålproduksjon, legger han til.
KIlde: Steeltimes International
Kilde: Steeltimes International