Stålverket på Jørpeland får likevel nytt liv
Dermed blir det fortsatt bruk for deler av stålverket på Jørpeland.
Det skriver avisa Strandbuen.
Det har vært mye fram og tilbake med Jørpeland Smelteverk etter at Stavanger Steel bestemte å legge ned driften tidligere i år. Men nå ser det ut til at det likevel blir aktivitet i de gamle lokalene til smelteverket.
Slitestål
Det er nemlig Nordic Roads som har behov for smelteverket, formeriet og pusseriet på Jørpeland. Selskapet skal nemlig starte opp med produksjon av mantler og annet slitestål til knuseverk. Og til det skal de altså benytte seg av smelteverket.
METALLURGI: Nordic Roads driver også med metallurgi og prosessindustri. Nå får selskapet nye lokaler ved Jørpeland Stålverk. FOTO: NORDIC ROADS
Selskapet er kommet til enighet med eiendomshaver om benytte smelteverket til produksjon av mantler og annet slitestål som skal brukes til pukk- og grusindustiren. Det betyr at Nordic Road tar over smelteverket selv.
Nye arbeidsplasser
Satsingen betyr nye arbeidsplasser, trolig 10 stykker. Nordic Roads har allerede i dag 12 ansatte. Nordic Roads er allerede etablert på stålverksområdet.
– Vi starter opp så fort som mulig. Det er usikkert om det blir før eller etter årsskiftet, for vi må ansette nye folk og få tak i nye foringer til smelteovnene og mure de opp igjen. Det er bare småting som mangler men vi må få tak i det, sier styreleder Peder Egeland i Nordic Roads AS til Strandbuen.
Avisa skriver videre at Nordic Roads er en betydelig forhandler av slitegods til snøploger, tenner og sliitestål til skuffer og hjullastere i anlegg og slitestål til knuseverk og andre slitedeler til industrien.
STOR LEVERANDØR: Nordic Roads er en betydelig forhandler av slitegods til snøploger, tenner og sliitestål til skuffer og hjullastere i anlegg og slitestål til knuseverk og andre slitedeler til industrien. FOTO: NORDIC ROADS
Produsere selv
Egeland forteller også at de må ha minst sju til åtte ansatte for å starte opp, og at målet er å støpe 800 tonn stål i året. Tidligere har bedriften kjøpt produktene i Østen, men nå skal de altså produsere dette selv i det nedlagte stålverket på Jørpeland.
Kilde: Strandbuen