23948sdkhjf

Oljeservice-selskapene kritisk til Equinor

Mens Equinor håver inn penger som følge av høye olje- og gass-priser, sliter oljeservice-selskapene.

For noen uker siden ble det klart at Baker Hughes måtte si opp 62 ansatte.

Det skjer samtidig med at Equinor la fram rekordgodt resultat. Equinor er den største operatøren på norsk sokkel, og også den største brukeren av oljeservice-selskapene.

Vanskelig å forklare

Det blir dermed rart for mange at mens Equinor tjener store summer, så må oljeservice-selskapene gå til det å si opp ansatte, særlig når man vet at Baker Hughes har sine fleste oppdrag for nettopp Equinor.

– Det er vanskelig for meg å sette meg ned med folk og fortelle dem at de mister jobben, mens dagen etter står det at Equinor setter ny rekord, sier konserntillitsvalgt Atle Bertelsen i Baker Hughes til Stavanger Aftenblad.

Han mener at Equinor har presset prisen, noe som gir oljeservice-selskapet lite spillerom.

Adm. dir. i Baker Hughes mener at oppsigelsene i selskapet har lite med Equinor å gjøre. Det er naturlige svingninger i markedet, som har skylden for oppsigelsene.

Stramme rammer

I august i år fikk Schlumberger dømt pålegg fra Arbeidstilsynet for å ha bruk for mye overtid på Gullfaks A-plattformen, som driftes av Equinor.

– Vi føler at vi skal gjøre ting innenfor veldig stramme rammer. Men dag etter dag publiseres det saker om hvor godt Equinor gjør det. For oss er det vanskelig å se på, fordi vi føler ikke vi får noe igjen, sier konserntillitsvalgt i selskapet, Aase Fintland, til Aftenbladet.

Også konserntillitsvalgt Knut Nesland hos Halliburton merker de økt i bransjen. Her er det varslet kommende permitteringer og nedbemanning.

– Jeg frykter for kompetansen offshore grunnet Equinors bemanningspress, sier han.

Heldigvis har både Halliburton og Schlumberger andre kunder enn Equinor, og det er de tillitsvalgte svært glade for i dag.

Beklagelig med nedbemanning

Equinors pressetalsmann, Gisle Ledel Johannessen, sier til avisa at det er beklagelig at leverandører må nedbemanne og permittere. Men siden oppdragene ute på i Nordsjøen er aktivitetsstyrte og inngås i partnerskap, vet selskapene hva slags planer som ligger foran dem.

-Equinor valgte gjennom koronapandemien å ikke reforhandle avtalene med leverandørselskapene. Vi ba heller ikke om bedre vilkår, men valgte å holde aktiviteten oppe, sier han til Aftenbladet.

 

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111