Fredrikstad: Metallco vil bygge ny fabrikk, nye arbeidsplasser på vei
Hvis alt går etter planen, vil Metallco Kabel på Øra i Fredrikstad starte opp allerede neste år.
Men det er mye som skal klaffe for at så skjer, skriver Fredriksstad Blad. Blant annet skal statsforvalteren si sitt om en eventuell utslippstillatelse og i tillegg skal formmanskapet i byen også behandle søknaden fra Metallco Kabel og det nye selskapet Metallco Sortering.
30 nye arbeidsplasser
I dag har Metallco Kabel 21 ansatte, og går det som eierne vil, kan det betyr nye 30 arbeidsplasser når den nye sorteringsfabrikken står ferdig.
Man er allerede i gang med å lyse ut nye stillinger, ifølge daglig leder Øyvind Frebrich i Metallco Kabel og Metallco Sortering.
SÅ SNART SOM MULIG: Daglig leder Øyvind Frebrich i Metallco Kabel og Metallco Sorterin håper den nye sorteringsfabrikken stå ferdig så snart som mulig. Det vil i så fall bety 30 nye arbeidsplasser. FOTO: NSSØ
Bedriften ønsker å rekruttere ansatte med industribakgrunn. Metallco Kabel har allerede flere lærlinger, og det skal også bli mulig å ta fagbrev ved den nye fabrikken, skriver FB videre.
– Vi ønsker å starte jo før, jo heller, og håper å kunne teste ut anlegget tidlig neste år, sier Frebrich.
14.000 tonn kabler
Metallco er allerede sterkt representert ved industriområdet Øra i Fredrikstad. Metallco Stene, Metallco Kabel og Metallco Sortering har en omsetning på ca milliard kroner, og har til sammen 50 ansatte. Ved Kabel’n gjenvinnes om lag 14.000 tonn med kabler årlig.
Den nye sorteringsfabrikken som nå er på trappene, skal benytte råmaterialene fra Metallco Stene. Her vil man benytte shredderen, som knuser metallet i små biter.
Grønn omstilling
Metallco driver med virksomhet over hele Norge, og selskapet satser sterkt på det grønne skiftet. Det nye sorteringsanlegget på Øra i Fredrikstad vil i så henseende være en viktig brikke i det grønne skiftet.
I dag eksporteres blandede metaller fra gjenvinning til anlegg i Østen. Med etableringen av sorteringsfabrikken vil det blandede metallet sorteres til rene fraksjoner, og kan deretter brukes i Norge.
Det gir mindre transport og langt lavere klimaavtrykk.
Kilde: Fredriksstad Blad