23948sdkhjf

Overhalla Mekaniske må droppe å gi til frivilligheten

Overhalla Mekaniske i Overhalla-konsernet har i mange år delt av overskuddet til frivilligheten i nærmiljøet. Men i år kommer ikke det til å skje.

Overhallagruppen består av en rekke underselskap, blant annet stål- og aluminiumsleverandøre Overhalla Mekaniske.

I tillegg er elementprodusenten Overhalla Betongbygg, boligleverandøren Overhalla Hus og veitransportselskapet Overhalla Transport med i konsernet.

Tidligere delt av overskuddet

De siste sju-åtte årene har konsernet delt ut midler til kultur, idrett og humanitært arbeid til lokalmiljøet de siste sju-åtte årene, skriver NT24.no.

Men slik blir det ikke i år, fordi overskuddet i konsernet er borte.

– Det er ikke noe artig å gå til dette skrittet. Bedriftene bør være med å støtte opp om frivillige aktører som er med på å skape attraktive lokalsamfunn. Nå står vi i en situasjon der vi må prioritere egen drift og gjøre det vi kan for å sikre arbeidsplassene i de ulike virksomhetene våre. Vi håper på bedring, slik at vi raskt kan bidra til frivilligheten igjen.Det sier Arnt Ove Amdal, eier og administrerende direktør i Overhallagruppen, til nettstedet.

Overhalla-fondet

Overhallagruppen har aktivitet i både Overhalla, Verdal og i Mo i Rana, og har altså bidratt til at frivilligheten i lokalsamfunnene har fått midler gjennom sitt eget fond – som igjen er tuftet på overskuddet i gruppen.

Overhalla: Overhalla Mekaniske er ett av flere selskap i Overhallagruppen. Foto: Googlemaps

Men det er tøffe tider både for konsernet og i noen av næringene som selskapet jobber innen. Størst er tilbakeslaget i bolignæringen, der nyboligsalget falt med 22 prosent i fjor sammenliknet med 2021.

Dette kombinert med tøffere tider økonomiske tider for folk flest, har ført til redusert kjøpekraft, noe som slår ut i boligbransjen. Oppå dette kommer koronapandemien og høyere råvarepriser.

Permitteringer

Dette har ført til at Overhalla Hus har permittert sju ansatte, skriver NT24.

– Vi har permittert ansatte i både administrasjonen og produksjonen. Vi kommer mest sannsynlig til å hente tilbake ansatte i tida før fram mot påsken, sier daglig leder Overhalla Hus, Ola Lauve.

Lakseskatten har også vært en utfordring for Overhallagruppen. Også i denne næringen er det ordretørke, Overhalla Betongbygg har ikke signert en eneste kontrakt med havbruksnæringen etter at regjeringen la fram forslaget i fjor høst.

Den administrerende direktøren i konsernet sier at man har iverksatt tiltak for å tilpasse seg det nye markedsbildet i gruppen. Det betyr at man har permittert ansatte og sendt hjem innleid arbeidskraft.

Innkjøpsstopp

- I tillegg er det innført innkjøpsstopp, sier Amdal,og legger til:

 – Med dette som bakteppe er det vanskelig for oss å dele ut midler til frivillige lag og foreninger i år.

Kilde: NT24.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109