Vår Energi med oljefunn nær Goliatfeltet i Barentshavet
Brønnen er boret om lag 13 kilometer nordøst for Goliatfeltet i sørlig del av Barentshavet og 90 km nordvest for Hammerfest.
Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i Kobbeformasjonen i midtre trias reservoarbergarter.
Sekundært letemål for brønnen var å påvise petroleum i Realgrunnsundergruppen i undre/midtre jura reservoarbergarter.
Brønn 7122/8-1 S påtraff en oljekolonne på 13 meter i Realgrunnsundergruppen i sandsteinslag på til sammen 29 meter med moderat til god reservoarkvalitet. Olje/vann-kontakt ble påtruffet på 1650 meter under havflaten.
I Kobbeformasjonen påtraff brønnen gass- og oljekolonner på om lag 240 meter, hvorav sandsteinslag på til sammen 55 meter med dårlig til moderat reservoarkvalitet. Olje/vann-kontakten ble ikke påtruffet.
Foreløpig beregning av størrelsen på funnet, i segmentet som ble boret, er mellom 0,5 og 2,1 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Potensialet i de andre segmentene kan være tilsvarende eller større. Rettighetshaverne vil vurdere å bore en avgrensningsbrønn, og knytte funnet opp til eksisterende infrastruktur på Goliat-feltet.
Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.
Dette er den niende letebrønnen i utvinningstillatelse 229. Tillatelsen ble tildelt i Barentshavprosjektet -97.
Brønn 7122/8-1 S ble boret til et vertikalt dyp og målt dyp på hhv 2639 og 2957 meter under havflaten, og ble avsluttet i Kobbeformasjonen i midtre trias.
Havdypet er 399 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.
Brønn 7122/8-1 S ble boret av boreinnretningen Transocean Enabler som nå skal tilbake til undersøkelsesbrønn 7122/9-1 i utvinningstillatelse 229E i sørlig del av Barentshavet, der Vår Energi ASA er operatør, for å utføre gjenstående plugging av brønnen.
Kilde: Pressemelding fra Oljedirektoratet
KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.