Subsea7, Siem Offshore og Kongsberg tar sikte på flytende havvind
Hovedmålet med studien er å identifisere hull i kapasiteten til eksisterende marine operasjonsmetoder og utstyr, for å muliggjøre robust og effektiv utførelse av storskala flytende vindutbygginger planlagt for norsk kontinentalsokkel og globalt i løpet av det neste 10-året, uttaler selskapene i en pressemelding.
Vil kreve nytt utstyr
Ifølge Helge Myrvang, forretningsutviklingssjef i Subsea7, vil flytende havvind sannsynligvis kreve nytt utstyr og nye måter å jobbe på for å oppnå den forutsigbarheten og robustheten som kreves for å gjøre industrialiseringen av flytende vind mulig.
- For Subsea7 er det å sikre robusthet i metoder og utstyr avgjørende for å gjøre sikker og pålitelig gjennomføring av flytende vindprosjekter i stor skala mulig, sier Myrvang.
- Vi ser frem til vårt fortsatte samarbeid med Siem Offshore og Kongsberg Maritime, for å få en dyp forståelse av potensialet som ligger i optimalisering av marine operasjoner, legger han til.
Tidlig fase
Energy Transition Director Ingunn Kalve sier at selv om flytende havvind er i en tidlig fase, ser Subsea7 et stort potensial for industrien.
-Sammen med solide partnere er det viktig å få en grundig forståelse av kravene og mulighetene til fremtidig flytende havvind og å skape bærekraftige verdier ved å levere offshore energiomstillingsløsningene verden trenger, sier hun.
Samarbeidet skal kartlegge alle marine operasjoner for gjennomføring av flytende havvind i kommersiell skala. Dette inkluderer operasjoner som ankerinstallasjon, forhåndslegging av fortøyningsliner, tauing og oppkobling, kabelinstallasjon mellom oppstillingene og turbintilgang.
Kilde: Kilde: www.offshore-energy.biz
KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.