23948sdkhjf
Del siden
Kurs

OPC UA 2024 – introduksjonskurs

I alt NOK 4 500 ekskl. moms
Periode(r)
19. november 2024 19. november 2024

Vil du lære mer om OPC UA teknologien? Bli med på vårt 1-dags kurs på Gardermoen og få en grundig innføring

OPC UA (Open Platform Communications – Unified Architecture) er mest kjent som en åpen kommunikasjonsstandard. Det er en standart for datakommunikasjon fra enheter til applikasjoner for industrielle systemer, men inneholder også funksjonalitet for å forbedre produktivitet, effektivitet og sikkerhet. Dette oppnås ved hjelp av kontekstualisering og standardisering ved implementering av informasjonsmodeller (slik som RDS eller ISA-95).

Kurset vil gi en introduksjon til Open Platform Communications og mulighetene som ligger i standarden. Kurset vil blant annet ta for seg utbredelse, cybersikkerhet, generell arkitektur og anvendelse, samt informasjonsmodellering. Det er en bølge av ny teknologi innen avansert visualisering av data, maskinlæring og kunstig intelligens. Dette gjør at vi står overfor store muligheter til å optimalisere produksjon.

Mange selskaper har tilgang til store mengder sanntidsdata, men det kan allikevel oppstå store utfordringer med effektivt å bruke dem i nyttige applikasjoner. Dette skyldes som regel mangel på kontekstualisering og standardisering av dataene – som igjen fører til redusert kontroll på dataflyten mellom OT- og IT-systemene og opp til eventuelle skyløsninger.

De siste årene har derfor OPC UA, blitt tatt i bruk i stadig økende grad over hele verden. Grunnen til dette er at OPC UA har innebygde løsninger for sikkerhet, kryptering og kontekstualisering

Instruktørene på dette kurset er fra TGS Prediktor og AFRY Consult AS. Prediktor har vært medlem i OPC Foundation siden 1997.

Kurset er spesielt utviklet for ingeniører og andre interesserte, og gir en god balanse mellom teori og praktiske øvelser. Våre kunnskapsrike og engasjerte instruktører vil guide deg gjennom kurset og sørge for at du får mest mulig ut av dagen.

NFEA arrangerer OPC DAY NORWAY 2024 dagen etter kurset på samme lokasjon. (MER HER!)

NFEA
Andøyfaret 33, bygg D
4623 Kristiansand
Kristiansand
Norge
Org. nr.: NO882267792

Kontaktperson

Undervisnings adresse

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen Hotellvegen
2060 GARDERMOEN
Norge

Send til en kollega

0.047