23948sdkhjf

Kystdesign landet sin største kontrakt

Undervannsteknologi-bedriften Kystdesign, har fått den største kontrakten i selskapets historie. Men hvem kontrakten er inngått med vil ikke bedriften røpe foreløpig.

Kystdesign holder til i Tysvær, og bedriften har vært gjennom en turbulent periode etter at gründer og bedriftseier Erik Kold Bakkevig døde i fjor sommer.

Det er Haugesunds Avis (HA) som skriver dette.

Verdensledende

Kystdesign er verdenslende på undervannsteknologi, og leverer blant annet ROV’er til Reach Subsea for en av kundene. Akkurat nå bygges to helelektriske arbeids- og undersøkselses-ROV’er til nettopp denne kunden. Disse skal brukes om bord i Reach Subseas to fjernstyrte skip. ROVene kan operere i 30 dager uten tilsyn og kan gå ned til dyp på hele 2000 meter.

Nylig inngikk altså bedriften, som kan 25-årsjubileum i år sin største kontrakt noensinne. Ifølge den nye daglige lederen, Tore Nedland, dreier kontrakten seg om bygging av ROVer. Han vil overfor HA imidlertid ikke gå ut med kontraktssummen og hvem som er kunden. Det vil bli offentliggjort i mai, sier han.

Skal bli flere ansatte

Nedland ser positivt på framtiden for tiden, det er stor aktivitet både innen havvind og olje- og gass.

Framtiden ser så lys ut at bedriften nylig har lyst ut 10-talls stillinger. I dag er de 41 ansatte.

Tysvær: Tysvær-bedriften Kystdesign har spesialisert seg på å bygge ROV'er. Foto: Kystdesign

- Vårt mål er å ha kontroll veksten og levere kvalitetsprodukter. Men vi merker at våre kunder har vekstambisjoner, og da må vi holde tritt med dem, sier han.

Men det har ikke alltid godt like for Kystdesign, og da oljekrisen slo inn for fullt i 2014, var det ifølge HA ett år de ikke solgte en eneste ROV. Da tro til deres største kunde DeepOcean til og startet oppgradering av deres gamle ROV’er. Det ga dem nok å gjøre. Samtidig satset de, som mange andre, inn mot oppdrettsbransjen, og da spesielt med notvaskere.

Tjent penger hvert år

I tillegg har de levert spesialmaskiner til Nexans, som har brukt deres utstyr til å grave kabler på havbunnen.

Siden starten for 25 år siden har selskapet tjent penger hvert år, og egenkapitalen er nå på mer enn 41 millioner kroner, ifølge HA:

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.135