23948sdkhjf

Nexans skal levere sjøkabler for 970 millioner

Nexans skal installere sjøkabler på store havdyp for å etablere en ny viktig høyspentkabelforbindelse i Skotland
- Nexans har blitt tildelt en kontrakt til en verdi av 970 millioner kroner av Scottish Hydro Electric Transmission, for å levere og installere en undersjøisk kraftforbindelse som skal oppgradere kraftnettet mellom Kintyre i Argyll og Hunterston i North Ayrshire.

Nexans skal produsere forbindelse med en undersjøisk parkabel, beregnet på 230 kV og 240 MVA, fra den nye Crossaig-transformatorstasjonen på Kintyre-halvøya til Hunterston på Ayrshire-kysten. Prosjektet omfatter levering og installering av to 41 km sjøkabler med tre ledere samt seks 5 km underjordiske kabler med én leder for landelementet. En fiberoptisk kabel for kontroll av kabelforbindelsen vil bli integrert i sjøkabelen, mens den leveres separat for landkablene. Nexans vil også levere en rekke tilbehør, blant annet skjøter, reservedeler og termineringer.

Kabler på 100 metes dyp
Et nøkkelelement i prosjektet vil være installering av sjøkablene på havdybder på mer enn 100 meter langs en rute på 41 km rundt Arran-øya og over Firth of Clyde. Nexans’ eget kabelskip, C/S Nexans Skagerrak, vil stå for installasjonen. Kabelen vil bli beskyttet på havbunnen gjennom nedgraving med bruk av spesialsystemet Capjet og med dumping av stein.

- En avgjørende faktor for å vinne denne store kontrakten var vår dokumenterte evne til å levere fullstendige sjøkabelløsninger internt, fra design, produksjon og levering og frem til installasjon, sier Kjetil Hovland, divisjonsdirektør for Submarine High Voltage i Nexans.

Installasjonen er planlagt til 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094