23948sdkhjf

ABB skal levere høyspenningsanlegg i Rogaland

ABB skal levere høyspenningsprodukter og kontrollutrustning til Mosvannet transformatorstasjon, som oppgraderes for å styrke strømforsyningen i Stavanger-regionen.
ABB er tildelt en ordre med Lyse Elnett AS verdt rundt 20 millioner kroner for et 145 kilovolt gassisolert høyspenningsanlegg samt vern- og kontrollanlegg til oppgraderingene av Mosvannet transformatorstasjon i Stavanger sentrum.

Lyse Elnett er det lokale nettselskapet i Sør-Rogaland og Midtre Ryfylke. Det er blant annet byggingen av Ryfast-forbindelsen mellom Stavanger og Tau i Ryfylke som genererer omfattende omlegging av kabelnett og modernisering av transformatorstasjoner. Mosvannet transformatorstasjon får derfor nye kabler og nytt høyspenningsanlegg som skal driftes på 50 kilovolt, men være dimensjonert for 145 kilovolt.

ABBs gassisolerte høyspenningsanlegg gjør det mulig å bygge kompakte transformatorstasjoner med høy kapasitet i tett befolkede områder. Infrastruktur med minst mulig fotavtrykk er gunstig for byer, hvor areal ofte er mangelvare. ABBs leveranse skal fullføres i fjerde kvartal 2013.

- Vi setter stor pris på ordren, som viser at vi er konkurransedyktige på pris, kvalitet og leveringstid. Avtalen understreker dessuten det langvarige samarbeidet ABB har hatt med Lyse-konsernet, enten det er i forbindelse med kraftdistribusjon, kraftproduksjon eller i nyere tid, infrastruktur for elektriske biler, sier Pedersen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078