23948sdkhjf

AF Gruppen: - Dekommisjonering er svært prosjektbasert

Ved AF Gruppens anlegg i Vats i Vindafjord står et anlegg klart til å avvikle og rydde olje- og gassinstallasjoner på norsk og britisk sokkel.

Nylig signerte AF Gruppen større kontrakt med Allseas for å demontere og gjenvinne en plattformoverbygning på 12.000 tonn. 

Videre heter det i pressemeldingen fra AF Gruppen at intensjonsavtalen inneholder en opsjon for en ekstra overbygning. Samlet tonnasje inkludert opsjonen, vil være på mellom 25.000 og 30.000 tonn.

Stor variasjon

Plattformene hugges opp og resirkuleres i størst mulig grad.

Konserndirektør Lars Myhre Hjelmeset i AF Gruppen sier til Haugeunds Avis (HA) at dekommisjoneringsmarkedet er preget av stor variasjon i aktivitetsnivå, og at utfordringen i markedet er at det er veldig prosjektbasert.

- For oss er en slik kontrakt et viktig bidrag i driften av anlegget og gir oss bra med arbeid for en periode, sier han til avisa.

Selv om AF Gruppens anlegg ligger godt skjermet fra vær og vind, er det annerledes på Nordsjøen. Der er best vær i sommermånedene, noe som gjør at selskapene ønsker å få gjort jobbene i perioden april til august.

70.000 tonn i året

Myhre Hjelmeset sier at anlegget i Vats håndterte nærmer 70.000 tonn i 2022. Den nye avtalen med Allseas på 12.000 tonn vil dermed utgjøre arbeid for noen måneder framover.

Han kan videre fortelle at AF Gruppen har mye å gjøre på dekommisjoneringsfronten, men at det ikke er snakk om noe bonanza-tider.

Konsernsjefen sier at forlenget levetid er attraktivt når markedet og oljeprisen er høy, slik den er nå.

Beholder kompetansen i selskapet

– Vi har hatt veldig høy aktivitet de siste årene. Våre ansatte jobber både onshore og offshore. Det betyr at vi beholder kompetansen i selskapet, selv om det kan være noen rolige perioder på land, sier han avslutningsvis til avisa.

Arbeidet med den nye kontrakten vil først starte opp i 2024.

AF Gruppen vil ikke si noe om kontraktsverdien.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078