23948sdkhjf

Moreld Gruppen har søkt om notering på Euronext Growth

Moreld AS har søkt om notering på Euronext Growth Oslo, en multilateral handelsfasilitet drevet av Euronext Oslo Børs, og vurderer videre å hente inn egenkapital i forbindelse med noteringen.

Den tiltenkte bruken av provenyet vil være å tilbakebetale gjeld, samt til generelle selskapsformål.

Noteringen vil gi tilgang til offentlige kapitalmarkeder og gjøre aksjene likvide, noe som gjør selskapet i stand til å øke sin synlighet hos investorer, forretningspartnere, leverandører og kunder.

Ny majoritetseier

- Siden McIntyre Partners ble majoritetseier tidlig i år, har vi reposisjonert og vokst selskapet, som har ført til en EBITDA de siste 12 månedene på over 1 milliard kroner med over 11 milliarder kroner i kontraktsreserve fra store kunder på flerårskontrakter, sier administrerende direktør Geir Austigard i Moreld.

Moreld har engasjert Pareto Securities og Sparebank 1 Markets som rådgivere for noteringen.

Energi- og marineindustrien

Moreld er et ledende offshore ingeniørkonsern som betjener energi- og marineindustrien. Selskapet har hovedkontor i Norge, men med et globalt nedslagsfelt. Moreld har en 45-årig historie og har opplevd rask vekst, med nesten 60 prosent årlig resultatvekst (EBITDA) siden 2020 som følge større investeringer i markedene for undervannskonstruksjon og plattformvedlikehold.

- Vår forretningsmodell med lav kapitalbinding resulterer i en sterk kontantstrøm, og vi har til hensikt å opprettholde et moderat gjeldsnivå fremover. Vi er derfor godt posisjonert til å betale utbytte og gi en attraktiv balanse mellom vekst og avkastning for investorer, sier Austigard.

Fullt integrert leverarandør

Moreld Gruppen har nådd målet sitt om å bli en fullt integrert leverandør av offshore ingeniørtjenester til olje og gass-, fornybar- og marineindustrien som følge av selskapets nylige oppkjøp av Ocean Installer. Konsernet er nå posisjonert til å støtte sine kunder med å implementere betydelige investeringsprogrammer i Norge og internasjonale markeder, og dra nytte av økende etterspørsel og et bredere tjenestespekter.

- Med nesten 8 milliarder kroner i omsetning har selskapet nådd kritisk størrelse til å bli et børsnotert selskap i Norge. En notering gir selskapet mulighet til å dra nytte av tilgang til kapital og markedssynlighet samt gi investorer eksponering mot vår attraktive forretningsmodell og våre høye vekstmarkeder, sier Austigard.

Vurderer reorganisering

Moreld Gruppen eies av investorer og ledelse, med McIntyre Partners som eier omtrent 45 prosent og ledelsen eier omtrent 16 prosent. Som en del av børsnoteringsprosessen vurderes det å gjennomføre en reorganisering av Moreld Gruppen sin eierstruktur. Selskapet som børsnoteres vil eie 100 prosent av det nåværende morselskapet til gruppen, Aurora Group Plc., og alle nåværende eiere av aksjer og tegningsretter vil få sitt eierskap rullet opp i det nye børsnoterte selskapet.

Om Moreld:

*Moreld er et tverrfaglig ingeniørselskap som tilbyr en rekke offshoretjenester gjennom tre heleide datterselskaper: Apply, Ocean Installer og Global Maritime.

*Apply leverer vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på olje- og gassplattformer til havs på norsk kontinentalsokkel, samt betjener fornybare prosjekter, inkludert karbonfangst, hydrogen og offshore vind. Apply har 1.850 ansatte fordelt på hovedkontor i Stavanger og avdelinger i Bergen og Hammerfest, samt et datterselskap i Krakow, Polen.

*Ocean Installer tilbyr undervannsinstallasjonstjenester for offshore olje- og gassutbygginger. Selskapet opererer innenfor segmentene SURF, mooring, fornybar og IRM. Ocean Installer har over 300 ansatte, hvorav ~ 50 prosent er ingeniører, på tvers av hovedkontoret i Stavanger og kontorer i Oslo, Aberdeen og Dubai.

*Global Maritime er et marin-, offshore- og ingeniørkonsulentselskap som støtter energiomstillingen i offshore-energi- og marineindustrien, med ca. 45 prosent av inntektene fra fornybare prosjekter. Global Maritime har en dokumentert merittliste for vellykket gjennomføring av komplekse marine- og offshoreprosjekter.

Kilde: Pressemelding fra Moreld

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062