23948sdkhjf

Oma Baatbyggeri gir BOS Power kontrakt

BOS Power har sikret seg en prestisjefylt kontrakt med Oma Baatbyggeri for levering av elektriske
fremdriftssystemer til Torghatten Nord ferger.

BOS Power er valgt som systemintegrator av elektriske fremdriftssystemer til to nye helelektriske ferger. Fergene skal bygges av Oma Baatbyggeri AS for fergeselskapet Torghatten Nord, og vil settes i drift januar 2026.

De to fergene vil trafikkere rutene Korsfjord-Nyvoll og Klokkarøy-Kjerringholmen, begge lokalisert nær Hammerfest i Finnmark. Rutene representerer viktige pendler- og transportforbindelser som snart vil dra nytte av utslippsfri reise, noe som betydelig reduserer miljøavtrykket.

Fergene har et banebrytende katamaranskrog, konstruert av aluminium for best mulig effektivitet. Hver ferge er 49 meter lang og kan frakte enten 28 personbiler, eller én lastebil og 18 personbiler. I tillegg har den kapasitet til å ta imot 95 passasjerer.

Investering i utslippsfrie kollektivtransportløsninger

 Leveransen fra BOS Power inkluderer komplette elektriske fremdriftssystemer, som inkluderer batteripakker og integrert MOVEe kraft- og energistyringssystem designet for å optimalisere ytelse og effektivitet.

Fartøyene vil være utstyrt med energieffektive elektriske fremdriftssystemer bestående av to azimut-thrustere, hver drevet av permanentmagnetmotorer og et batterisystem.

Strategisk samarbeid med både verftet og operatøren

- Vi er glade over å være med til å bidra til en bærekraftig maritim fremtid i samarbeid med Oma Baatbyggeri og Torghatten, uttaler Eirik Nesse, direktør for marinfremdrift hos BOS Power.

- Våre innovative løsninger vil ikke bare redusere utslipp, men også forbedre effektiviteten og påliteligheten av transporttjenester i denne viktige regionen, legger han til.

Gunnar Jan Oma, administrerende direktør i Oma Baatbyggeri, deler sin entusiasme for samarbeidet.

- BOS Power jobbet tett med oss gjennom hele prosessen og forstår våre unike utfordringer samt fartøyenes behov. Deres ekspertise og samarbeidsvillige tilnærming hjalp med å identifisere den rette løsningen som passer perfekt til fartøyenes operasjonelle krav, sier han.

Kritisk rolle

Torghatten fremhever den kritiske rollen til de nye elektriske fergene.

- Transport til og fra Norges kystsamfunn må være miljømessig bærekraftig. Vi ser frem til å tilby fremtidssikrede utslippsfrie ferger til rutene, sier Hallgeir Magne Lohn, utviklingssjef i Torghatten.

Med disse fergene bidrar Torghatten til fornyelse og modernisering av fergeoperasjoner i Finnmark. Finnmark fylke fremstår som innovativt med et sterkt miljøfokus og kontrakten passer godt med Torghattens mål om å være ledende innen miljøvennlig fergeoperasjon.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125