23948sdkhjf

Tronrud Engineering rammet av E16-stengning etter flom – frykter at folk slutter

Tronrud Engineering er en av flere bedrifter på Eggemoen på Ringerike som er rammet av flommen.

Etter det kraftige regnværet tidligere denne uka ble E16 hardt rammet av flom.

På ett sted er mye skylt vekk under asfalten, noe som har ført til at veien er blitt stengt. E16 er en viktig trafikkåre for de mange bedriftene som holder til på Eggemoen.

500 arbeidsplasser berørt

Ifølge Ringerikes Blad (RB) er det 500 arbeidsplasser på industriområdet, og Tronrud Engineering er en av dem som er rammet.

Daglig leder i selskapet, Olav Tronrud, forteller at med sine 150 ansatte skaper stengningen utfordringer.

– Det er en uheldig situasjon. Først og fremst har det store konsekvenser for dem som har arbeidsplassen sin på Eggemoen. Det finnes ikke så mange gode alternativer når det blir så stor trafikkbelastning, sier han til RB.

Tronrud har lenge etterlyst en ny strekning på E16 til Eggemoen. Flommen som ødela deler av veien onsdag, er bare et symptom på en dårlig veistrekning, mener han.

En problemvei

– Det finnes en veldig god løsning, og det er å fortsette det veiprosjektet som stopper i rundkjøringen nå. Det er ikke noe nytt at Eggemobakken er en problemvei, uansett om det er lite eller mye trafikk, sier han.

Torsdag kom geologer til rasstedet på E16. Etter inspeksjon kunne veien bli åpnet for en fartsretning og innsnevring av veibanen.

Men veien er blitt stengt flere ganger tidligere, og nå etterlyser bedriftene på Eggemoen at det gjøres noe. Det er ikke første gang ansatte har hatt problemer med å komme seg på jobb.

Pendlere kan komme til å slutte

Olav Tronrud peker på at dersom ikke noe gjøres med veien, kan situasjonen for mange av de som pendler til Eggemoen bli at de søker seg til andre steder.

- Vi har en del ansatte som blant annet pendler fra og i retning Oslo. Hvis ikke det blir større forutsigbarhet på arbeidsveien deres, så frykter jeg at mange kan komme til å slutte å jobbe hos oss og andre bedrifter på Eggemoen, sier Tronrud.

Tungtransport også rammet

Han peker også på at tungtransport til og fra næringsparken på Eggemoen blir skadelidende når veien må stenges så ofte som den blir.

Tronrud Engineering utvikler, produserer og leverer tilpassede automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet ble etablert i 1977. I tillegg hovedkontoret på Eggemoen utenfor Hønefoss har selskapet også en avdeling i Moss med 50 ansatte.

Kilde: Ringerikes Blad

Tronrud Engineering

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078