23948sdkhjf

Sprinkel-bedrift konkurs – 15 ansatte kan miste jobben

Vanskelige tider skal være årsaken til at styret i Kvisler Sprinkler AS melder oppbud.

Spydeberg-bedriften har 15 ansatte, og disse kan nå miste jobbene sine.

Det skal fortsatt ved konkurstidspunktet ha vært virksomhet i bedriften som produserer sprinkelanlegg for brannslokking.

«Varige økonomiske problemer»

I 2023 omsatte Kvisler Sprinkler for 29 millioner kroner, og overskuddet var på drøye en million kroner. Men styret i selskapet har altså nå åpnet konkurs, fordi som styret selv sier det «fordi bedriften har varige økonomiske problemer».

Ifølge Smaalenenes Avis (SA) består selskapets aktiva hovedsaklig av kundefordringer og driftsmidler. Disse har en samlet verd på 7,1 millioner kroner. Men egenkapitalen skal være tapt.

Gikk godt i juli

Dette står i sterk kontrast til det daglig leder i selskapet uttalte til samme avis i juli i år, da han fortalte at Kvisler Sprinkler hadde fått mer jobb, flere ansatte og mer sikre kunder. Den daglige lederen antok videre omsetningen inneværende år vil økte med om lag 20 millioner kroner sammenliknet med 2023. På intervjutidspunktet for seks uker sa han at omsetningen i 2024 ville nå 45 millioner kroner.

Når samme avis nå tar kontakt med både ham og driftssjefen i selskapet, ønsker ingen av dem å uttale seg. Sistnevnte sier at de har taushetsplikt om situasjonen, og begge henviser til bostyrer.

Ansatte blir ivaretatt

Bostyrer for konkursboet, uttaler seg i generelle ordelag når han blir kontaktet av lokalavisa om situasjonen for selskapet og de ansatte.

– Ansatte blir ivaretatt på ordinær måte som i øvrige konkurser. Ansatte er orientert om konkursen. Ansattes eventuelle lønnskrav i en konkurs kan være sikret gjennom den statlige lønnsgarantiordningen. Hvorvidt de ansatte får dekket tilgodehavende lønn og feriepenger avgjøres av NAV lønnsgaranti, sier bostyrer, advokat Vegard Lien.

Kilde: Smaalenenes Avis

Kvisler Sprinkler

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078