23948sdkhjf

Årdal Maskinering øker både inntekter og bunnlinje

Daglig leder roser de ansatte, og peker også på nye lokaler og ny maskinpark som årsaker til suksessen.

På to år økte salgsinntektene til Nærbø-bedriften Årdal Maskinering fra 115 til 226 millioner kroner i 2023.

 Også overskuddet før skatt har skutt i været, og endte på 49 millioner kroner i fjor. I 2021 var overskuddet på 11 millioner kroner.

Ansatte, nybygg og ny maskinpark

Daglig leder Gunnstein Varhaug får ifølge Jærbladet ikke rost de ansatte nok.

- Våre svært flinke ansatte er den viktigste årsaken til de positive tallene, sier han, og legger til at også et nybygg som ble oppført i 2020 og en oppgradering av maskinparken i forbindelse med nybygget også er bidragende faktorer til suksessen.

Tallene har ikke alltid vært rosenrøde for Årdal Maskinering. Etter koronaen snudde den positive trenden selskapet hadde hatt gjennom noen år, og Varhaug og de andre ansatte ble rammet av økte råvarepriser og lengre leveringstider.

Men nå har det altså snudd for bedriften med tall som peker i riktig retning.

Deltok på ONS

For første gang deltok Årdal Maskinering på ONS-messen i Stavanger. Det ble en suksess, ifølge Jærbladet. Bedriften ønsker å tiltrekke seg CNC-operatører, og mener bransjen må bli kvitt skittenstempelet. Med det mener de at det ikke behøver å være slitte og skitne fabrikklokaler når man skal betjene CNC-maskiner og annet utstyr.

- Hos oss er lokalene skinnende rene, sier salgssjef Maren Skeie, som også kan legge til at bedriften har tatt inn mange nye lærlinger.

95 % til olje og gass

Årdal Maskinering, som ble etablert i 1997, har spesialisert seg på produksjon etter bestilling og har ingen egne produkter. Over 95 prosent av produksjonen er til olje- og gassindustrien. Bedriften tilbyr en komplett leveranse, med bl.a. overflatebehandling, herding, lisensgjenger, NDE-inspeksjoner m.m. Ifølge Proff.no har Årdal Maskinering 59 ansatte.

Kilde: Jærbladet

Årdal Maskinering

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062