23948sdkhjf

Metacons stålfabrikk i Rakkestad skal avvikles

Det betyr at det ikke blir produsert stål ved i fabrikken i Rakkestad.

Metacon har en egen stålfabrikk i Rakkestad, men nå skal den avvikles.

Metacon er totalleverandør av stålkonstruksjoner og komplette stålbygg i hele landet med over 25 års erfaring, og har siden 1997 levert over 800 stålprosjekter i hele Norge.

Rente- og valutasituasjonen er vanskelig

Det er Rakkestad Avis (RA) som melder at fabrikken nå skal legges ned.

– Det er med tungt hjerte vi i dag kunngjør beslutningen om gradvis avvikle driften ved stålfabrikken i Metacon AS. I lys av vedvarende markeds-, rente- og valutasituasjon har vi konkludert med at det på kort og mellomlang sikt dessverre ikke er bærekraftig å opprettholde egenproduksjon av stål, sier daglig leder i Metaco Tony Øvrevik til RA.

Nedleggelsen fører til at 30 ansatte blir berørt.

De ansatte tar over?

Øvrevik har imidlertid tro på at driften vil kunne bli overført, og sier til lokalavisa at de jobber med et salg av fabrikken, og at målet er å sikre flest mulig arbeidsplasser hos en ny eier. En mulighet er at de ansatte starter et nytt selskap, og at de overtar produksjonsfasilitetene.

Det er ikke klart når nedstengning av fabrikken faktisk vil skje, og alle pågående prosjekter og ordrer skal produseres ferdig i fabrikken.

- Metacon skal videre fortsette sin drift, men uten egenproduksjon, sier Øvrevik.

Fallende omsetning

Rakkestad Avis skriver at omsetningen til Metacon har kraftg ned de senere årene. For to år siden lå omsetningen på 540 millioner kroner. I fjor var den falt til 192 millioner. I tillegg ble det et underskudd på 15 millioner krner.

De ferske nyhetene om nedleggelse av fabrikken står i sterk kontrast til det den daglige lederen sa til RA for et års tid siden. Da skulle eierne planlegge en ny stålfabrikk fordi den eksisterende hadde blitt for liten.

Men dette kommer nå ikke til å skje, og i stedet vil stålfabrikken i Rakkestad bli avviklet.

Kilde: Rakkestad Avis

Metacon AS

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078