23948sdkhjf

Stålarbeidene på Statsraad Lehmkuhl får støtte

Stadig flere ønsker å bidra til at Statsraad Lehmkuhl får bedre økonomi som følge av et lengre og ikke minst dyrere verkstedsopphold.

Det siste er at Kristian Gerhard Jepsen Foundation bidrar med 24 millioner kroner.

I tillegg har Statsraad Lehmkuhls venneforening sagt de vil bidra med åtte millioner og Rederiforeningen har gitt to millioner kroner.

Stålet i skroget

Dette er helt avgjørende midler for å kunne drifte det tradisjonsrike seilskutefartøyet videre. Skuta har hatt et lengre verkstedsopphold bak seg, og under arbeidet der ble det klart at oppgraderingsarbeidet var mer krevende enn først antatt, og det ville koste 37 millioner kroner mer enn budsjettert for å få ferdigstilt skipet. Det var spesielt stålkonstruksjonen i skroget som ble dyrere enn antatt.

I tillegg til verkstedutgiftene vil et lengre opphold enn først antatt medføre mindre seilas for skuta. Det vil i så fall føre til tapte inntekter, noe som igjen ville føre til økonomiske problemer.

Viktig symbol

I en pressemelding sier styreleder Kristian Jebsen at stiftelsen er glad for å kunne bidra til at Staatsraaden sikres et fortsatt liv i god og trygg stand.

- Skuta er både et viktig symbol for Bergens sterke lokale maritime tradisjoner, samtidig som deni vår tid er engasjert i aktiviteter som er rettet mot dagens og framtidens globale samfunnsutfordringer, sier han.

I tillegg til Kristian Gerhard Jebsen Foundation har Statsraad Lehmkuhl får bidrag fra Bergens rederiforening, Hilmar Rekstens Almennyttige fond, Bjørnseths fond og fra enkeltpersoner.

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078