23948sdkhjf

Viktig nyvinning for Smith Stål

Smith Stål Bergen markerte sist uke utvidelse av produksjonshallen og ny avansert slipemaskin.

- Dette er en historisk dag for oss, sier daglig leder av Smith Stål Bergen, Frank Brandhaug.

For å få plass til den nye slipemaskinen er lokalene ved kaia på Søre Straume utvidet med 800 kvadratmeter. 

Avrundede kanter

Frank Brandhaug opplyser at den nye maskinen sliper 12 meter lange stålbjelker i en vending. De skarpe kantene på bjelkene blir med den nye maskinen rundet av med 2 – 2,5 millimeter. Oljebransjen krever at bjelkene er avrundet.

- De skarpe kantene er et svakt ledd med tanke på lakkering. Når bjelkene nå er rundet av sitt lakken langt bedre. Avrundingen gir også en bonus med tanke på sikkerheten for de ansatte. Tidligere måtte medarbeiderne slipe de skarpe kantene manuelt med vinkelsliper. Dette er et stort framskrittt, sier Brandhaug.

Spesialbygd for Smith Stål

Slipemaskinen er spesialbygd for Smith Stål og unik i sitt slag i verden. Maskinen har kostet fem millioner kroner. Inklusive utvidelse av hallen, er det investert for om lag 15 millioner kroner.

- Ved manuell sliping gikk det 45 minutter pr. bjelke. Med den nye maskinen blir bjelkene slipt i løpet av fem-seks minutter, sier Frank Brandhaug videre.

250 millioner i omsetning

Smith Stål i Bergen leverer stål og metall både til offshorenæringen og entreprenører som bruker det i ulike bygg. På avdelingen i Øygarden er det 21 ansatte med en omsetning på om lag 250 millioner kroner i et normalår. Avdelingen i Øygarden har to lokaliteter på industriområdet på Søre Straume. På landsbasis har E-A. Smith AS om lag 800 årsverk.

Ordfører Tom Georg Indrevik er imponert over hvilke framskritt den nye maskinen representerer.

- Det er fantastisk hvordan en investering som dette bidrar både til bedre produkt og bedre HMS for de ansatte. Det er viktig at bedriften med dette er fremst i verden på teknologi for å levere gode produkter til markedet, sier ordføreren.

Kilde: Øygarden kommune og Smith Stål

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109