23948sdkhjf

H2 Green Steel endrer navn til Stegra

Selskapets formål er å avkarbonisere industrier som er vanskelige å redusere.

Stegra vil gjøre det ved å utnytte alle de tre plattformene den jobber med: grønt hydrogen, grønt jern og grønt stål.

H2 Green Steel ble lansert i 2021 for å redusere utslippene i stålindustrien med en svært ambisiøs tidslinje. Ved å vise at det lar seg gjøre, hadde selskapet også som mål å inspirere den eksisterende stålindustrien til å få fart på endringstakten. 

Et nytt kapittel

Etter å ha sikret finansiering på 6,5 milliarder euro og på god vei til å bygge verdens første store grønne stålverk – med produksjonsstart i 2026 – starter selskapet nå et nytt kapittel med et nytt navn: Stegra.

-Teamet fortsetter å bevise at det er mulig å gjøre mer og endre ting raskt, også i en bransje som i lang tid har vært ansett som vanskelig å avkarbonisere. Når vi fortsetter denne reisen, legger vi bak oss vårt mer beskrivende prosjektnavn, og tar på oss navnet Stegra, som reflekterer våre langsiktige ambisjoner, uttaler adm. dir. Henrik Henriksson i en pressemelding fra selskapet.

Siden lanseringen har selskapets formål blitt omformet til å være akseleratoren for avkarbonisering i industrier som er vanskelige å redusere. Industrier som er vanskelige å redusere, er avhengige av fossilt brensel, noe som gjør utslippskutt mer utfordrende. Det er bransjene Stegra skal ta tak i. Og å vise at det er mulig i stålindustrien ved å bruke fornybar elektrisitet, er første skritt.

Stegra-logo på yttervegg

-Stegra er et svensk ord som betyr å heve. Det fanger teamets ånd å stige i møte med utfordringer og alltid fortsette å bevege seg videre og oppover. Det er en konstant påminnelse om selskapets formål og hedrer våre svenske røtter og hvor det hele begynte i Boden, fortsetter Henriksson.

På lang sikt vil Stegra utforske potensialet for vekst, utnytte alle tre plattformene og utnytte kompetansen og erfaringen som utvikles i flaggskipfabrikken i Boden.

Stegra har en solid trakt av potensielle prosjekter utenfor Sverige som utforskes som en del av et langsiktig perspektiv. De er preget av lokasjoner hvor selskapets kunder trenger hjelp med verdikjedeavkarbonisering og som tilbyr rikelig tilgang til fornybar elektrisitet og sterke nettforbindelser. Steder som vurderes inkluderer Portugal, Canada og Brasil.

Foreløpig er et prosjekt i Portugal, hvor et område reservert nær Sines, det mest avanserte. Melding om betydelig allokering av kraften som trengs er gitt til Stegra og selskapets lokale verdikjedepartnerskap fortsetter å utvikle seg.

Kilde: Pressmelding fra H2 Green Steel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094