23948sdkhjf

Maritime Partner skal bygge båter for Forsvaret

Maritime Partner har sikret seg en større kontrakt med Forsvarsmateriell om bygging av fem nye båter.

De nye båtene er patruljebåter som skal erstatte de eksisterende båtene på dagens «Norner-klasse».

I en pressemelding skriver Maritime Partner, som har spesialisert seg på å bygge båter i aluminium, at de allerede er en ledende leverandør av patruljebåter til Kystvakten.

Nytt konsept

Nå skal Ålesund-verftet levere fem båter av typen «Sjøbjørn 38».

Båttypen er et helt nytt konsept utviklet i tett dialog mellom Maritime Partner og Forsvaretsmateriell. Viktige kriterier for den nye båten er blant annet en solid arbeidsplattform for alle de ulike oppgavene som skulle utføres og at båtene skulle passe inn i eksisterende struktur på skipene.

Prestisjefylt kontrakt

- Som vi alle vet har Forsvaret svært viktige oppgaver som skal utføres og stiller høye krav til kvalitet og sikkerhet på utstyret som er i bruk. Vi er glade for å få fornyet tillit og bli valgt som leverandør av enda en type I kontrakten for levering av båtene står det at tre av disse skal leveres i 2025 og to i 2026. Dette er med på å opprettholde god aktivitet hos Maritime Partner fremover, sier Henrik Myklebust, salgsdirektør i Maritime Partner.

Båten bærer videre på mange av egenskapene til de mindre «Sjøbjørn 23» og «Sjøbjørn 25», som i dag er førstevalget av patruljebåter om bord på de aller fleste skip for Sjøforsvaret.

Resirkulert aluminium

Det er brukt resirkulert aluminium og ved endt livsløp kan båten delvis resirkuleres.

- «Sjøbjørn 38» blir et veldig spennende og viktig tilskudd av patruljebåter for Maritime Partner. Båtmodellen er med på å utvide vår portefølje av patruljebåter for militærmarkedet. Den vil være et utmerket alternativ for NATO-land som krever en båt av dette. størrelse», tilføyer Myklebust.

Kilde: Pressemelding fra Maritime Partner

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078