23948sdkhjf

- Kongsberg-industrien trenger gode rammebetingelser

Kongsberg-industrien går så det griner. Det ansettes mange nye ansatte. De trengeret sted å bo, en god skole og en attraktiv by å bo i. Og industrien har behov tomter.

Slik kan man oppsummere Hans Petter Blokkums innlegg til Kongsberg-politikerne nylig.

 Han representer Teknologiparken i Sølvbyen.

- Dette er viktige rammebetingelser for å sikre industrivekst i Kongsberg, sa han, ifølge Laagendalsposten.

Ansetter mange

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) er en av bedriftene som nå ansetter mange nye mennesker – faktisk i snitt en ny person hver dag. Disse trenger et sted å bo, en skole og en attraktiv by å jobbe i.

– Om forholdene for vekst ikke tilrettelegges, blir det litt som med vann. Veksten finner nye veier, sa direktøren i Kongsberg Teknologipark.

Hele 60 prosent av de som jobber i Teknologiparken, bor i Kongsberg-området. De resterende 40 prosentene pendler til Sølvbyen.

Kongsberg-industrien vokser og ordrebøkene er fulle. Skal man beholde industrien i Buskerud-byen er det vigtig at politikerne ser at rammebetingelsene må være i orden.

Samarbeid er viktig

Blokkum sa til formannskapspoitikerne at samarbeidet mellom industrien og de lokale myndighetene er gode, og han mente lokalpolitikerne burde bruke sin stemme mot sine respektive partier sentralt for å legge til rette for gode rammebetingelser for norsk industri.

– Eksempler på rammebetingelser er togforbindelse, veier, og et underkommunisert behov for kraft. I 2028 er det spådd kraftunderskudd, sa teknologipark-direktøren.

I sitt møte med politikerne mente Blokkum at det er de lokalt ansatte som er de mest lojale arbeidstakerne, og derfor er det viktig å ha fokus på bolig, skole og infrastruktur.

Stram kommune-økonomi

Som så mange andre sliter også Kongsberg kommune med økonomien. Å legge ned skoler og andre skolerelaterte kutt har vært oppe som mulige kostnadskutt for å bøte på en skratende kommune-økonomi.

Men Blokkum advarte politikerne mot å legge ned skoler. Han poengterte at Kongsbergskolen, er et konseptsamarbeid mellom kommune og industri, der banr og unge kan tilegne seg kunnskap som kan være relevant for den lokale industrien.

- Målet er at de blir værende i kommunen og bidrar til vekst og utvikling, sa Blokkum.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078