23948sdkhjf

Hydro åpner ny ekstruderingspresse og øker gjenvinningskapasiteten i USA

Hydro har avduket sin nye 12-tommers indirekte ekstruderingspresse og 50 000 tonns utvidelse av resirkuleringsanlegget i Cressona, Pennsylvania i USA.

Den samlede investeringen for de to prosjektene er 1 milliard kroner.

Den nye indirekte ekstruderingspressen erstatter to gamle presser og er en del av Hydros pågående arbeid med å øke effektiviteten og modernisere driften.

Øker kapasiteten med 200.000 tonn

Gjenvinningsutvidelsen øker anleggets kapasitet til mer enn 270 000 tonn per år, den største i Hydro. Etter utvidelsen vil gjenvinningsanlegget kunne behandle 64.000 tonn post-consumer skrap årlig, en økning på 30.000 tonn.

-Med disse investeringene fortsetter vi utviklingen av Cressona-anlegget som en sentral del av Hydro Extrusions i Nord-Amerika. Den økte effektiviteten og evnen til å levere resirkulert aluminium med et lavere karbonavtrykk til våre nordamerikanske kunder imøtekommer den økende etterspørselen etter mer bærekraftige produkter, sier Jeff Lehman, Business Unit President, Extrusion North America.

Bygget i 1942

Hydros anlegg i Cressona ble bygget i 1942 av amerikanske myndigheter og er det største aluminiumsekstruderingsstedet i Nord-Amerika med 15 hektar (149 000 kvadratmeter) under tak. Nettstedet har 1100 ansatte og kan skilte med 11 ekstruderingspresser, tre ekstruderingsstøpeenheter, omfattende produksjonsmuligheter og et distribusjonslager.

Ekstra fordeler med indirekte ekstrudering

Den 3000 tonn store, 12-tommers indirekte ekstruderingspressen har toppmoderne teknologi, og er utstyrt med avanserte automatiserings- og overvåkingssystemer, som hjelper Extrusion North America til å bedre betjene nøkkelmarkeder som transport, distribusjon og industrisektoren. 

Indirekte ekstruderingspresser er mindre vanlige enn direkte ekstruderingspresser, og Hydros eneste indirekte ekstruderingspresser er i Nord-Amerika. Fordelene med den indirekte ekstruderingsprosessen inkluderer mer konsistente dimensjoner, kornstruktur og mekaniske egenskaper sammenlignet med direkte ekstruderingsprosessen.

Resirkuleringssystem med lukket krets

Den forbedrede resirkuleringskapasiteten og -egenskapene støtter overgangen til et lukket sløyfesystem, som gjør det mulig å omarbeide aluminiumskrot til nye produkter, noe som fremmer Hydros bærekraftarbeid ytterligere.

Evnen til å behandle post-consumer aluminium skrap, aluminium som har levd et liv i et produkt og kommer tilbake for å bli resirkulert, er viktig for å skape et mer sirkulært samfunn der alle materialer resirkuleres. Når du bruker post-konsument aluminiumsskrap for å lage nye produkter, er det innebygde karbonavtrykket i materialet betydelig lavere enn gjennomsnittet.

Etterspørselen øker

Disse doble investeringene kommer på et tidspunkt da etterspørselen etter bærekraftig lavkarbon-aluminium øker i en rekke bransjer, inkludert bilindustri, bygg og anlegg og distribusjon. Med disse utvidede kapasitetene er Hydro godt posisjonert for å møte de økende forventningene til nordamerikanske kunder som i økende grad prioriterer bærekraft i sine forsyningskjeder.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078