23948sdkhjf

Litauen kjøper mer NASAMS luftvern fra Kongsberg Gruppen

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert en kontrakt med det nasjonale forsvarsdepartementet i Republikken Litauen om levering av flere NASAMS luftvernsystemer.

Kontrakten på 193 millioner euro vil gi Litauen den nyeste teknologien og økt luftforsvarsevne.

Som en del av kontrakten vil Litauen også oppgradere deler av NASAMS-utstyret landet anskaffet i 2017. Oppkjøpet følger ordrene som ble lagt inn i desember 2023 for å øke antallet NASAMS brannenheter som gir Litauen det mest moderne og avanserte luftvernsystemet.

Økt etterspørsel

- KDA ser økt etterspørsel fra eksisterende NASAMS-brukere for å oppgradere og utvide NASAMS-eiendelene sine. NASAMS-systemet er en viktig forsvarskapasitet gitt den geopolitiske situasjonen i verden. Kontrakten med Litauen styrker også landets partnerskap med NATO, sier Eirik Lie, president i Kongsberg Defence & Aerospace.

Tidligere har Litauens forsvarsdepartement kjøpt NASAMS rakettoppskytere for donasjon til Ukraina, hvor systemet har bidratt til beskyttelse av mennesker og kritisk infrastruktur.

Ny teknologi

NASAMS sin modularitet og åpne arkitektur muliggjør kontinuerlig introduksjon av ny teknologi, som sikrer at systemet kan tilpasse seg nye trusler og oppdrag gjennom hele levetiden. NASAMS er markedets mest fleksible løsning som dekker et bredt spekter av luftvernoppdrag og vekstpotensial for langdistanse luftvern og antitaktiske ballistiske missiler som en del av NASAMS-arkitekturen.

Med denne anskaffelsen styrker Litauen ytterligere sin forpliktelse til NASAMS-samfunnet, som for tiden består av 13 nasjoner.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063