23948sdkhjf

Kjempeopptur for Klinger Westad

Under pandemien slet selskapet i Modum. Men nå går Klinger Westad så det suser.

Bare i september i år omsatte bedriften for nærmere 76 milliioner, og det er ifølge Bygdeposten 14 millioner kroner mer enn selskapets forrige månedsrekord.

Nå skal Klinger Westad, som har tilhold på Geithus i Modum kommune, investere i nye maskiner og ansette flere. En ny maskin er allerede på vei, og den koster alene 10 til 12 millioner kroner.

En halv milliard i omsetning

– Ansatte mater maskinen med støpegods, som den så bearbeider til deler i den videre produksjonslinja, sier daglig leder Jørn-Inge Throndsen til lokalavisa.

Selv om det gjenstår tre måneder av 2024 kan han nå slå fast at omsetningen inneværende år vil ende på mer enn en halv milliard kroner.

– Trolig vil budsjettet for neste år ligge noe over dette igjen. Det fine i bransjen vår er at vi normalt sett kan se langt fram i tid. Vi vet hvor mange skip som er i produksjon, hvor mange som er i bestilling og hvor mye som er under planlegging, sier han.

Underleverandør til energimarkedet

Throndsen anser bedriften han leder som en underleverandør til energimarkedet. Det handler stort sett om LNG – flytende naturgass.

Bruken av LNG som drivstoff i skip øker, og det er dette Klinger Westad nå merker i positiv forstand.

– Vi er en ledende leverandør av de kryogeniske ventilene som er nødvendig i et slikt system. Vi forventer en videre sterk vekst i dette markedet. Andre alternativer, som ammoniakk er på vei, også her vil vi ha produkter å tilby, sier han videre til Bygdeposten.

Flere ansatte

Det er i dag 120 ansatte ved fabrikken i Modum, og flere skal de bli. Throndsen kan fortelle at de vil ha behov nye medarbeidere innen innkjøp, salg IT og produksjon.

Kilde: Bygdeposten

Klinger Westad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094