23948sdkhjf

Metallindustrien bidro til økning i produksjonsaktiviteten

Tallene det gjelder er for de siste tre månedene, og metallvareindustrien var en av næringene som bidro til økning i produksjonsaktiviteten.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en økning på 2,2 prosent i perioden juni-august 2024 sammenliknet med forrige tremånedersperiode.

Økning

Det var særlig næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk som bidro til den samlede oppgangen i industriproduksjonen med en økning på hele 5,9 prosent. Det var også en økning i metallvareindustrien og i maskinreparasjon og -installasjon i denne perioden.

På den anna side trakk næringsgruppa gummi, plast og mineralsk industri den samlede utviklingen i motsatt retning i perioden med et klart fall på 5,7 prosent.

Leverandørindustrien

Samlet sett hadde petroleumsrettet leverandørindustri en produksjonsøkning på 4,3 prosent i perioden juni-august 2024 sammenliknet med forrige tremånedersperiode, mens industriproduksjonen unntatt leverandørindustrien økte med 1,3 prosent.

Økningen i leverandørindustrien kan ses i sammenheng med høyere oljeinvesteringer grunnet blant annet økt feltutbygging.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094