23948sdkhjf

Hydro investerer i resirkulering for å akselerere utslippskutt

Den raskeste måten å levere aluminium med null karbon er ved å resirkulere post-consumer skrap (PCS), som er aluminium som har levd et tidligere liv som produkt.

Hydro har resirkulert mer enn 1,4 millioner tonn PCS totalt siden selskapet lanserte sin ambisiøse vekstagenda for resirkulering i 2020.

Bortsett fra resirkulering av aluminiumsbokser, som ikke er innenfor Hydros virkeområde, gjenvinner ingen selskaper så mye aluminiumskrap etter forbruk som Hydro .

Kallevik-erklæring

13. mai 2024 tiltrådte Eivind Kallevik rollen som konsernsjef i aluminium- og fornybarenergiselskapet Hydro. Siden han tiltrådte stillingen, har Kallevik vært tydelig på at Hydros strategiske retning mot 2030, «Pionerer i den grønne aluminiumomstillingen, drevet av fornybar energi», er egnet til formålet og et sterkt grunnlag for at selskapet skal fange langsiktig verdi. skape muligheter i markedet for lavkarbon og resirkulerte aluminiumprodukter og løsninger. Et sentralt element i Hydros 2030-strategi er ambisjonen om å vokse innen resirkulering.

Hydros strategi er å øke resirkuleringen av aluminiumskrap til mellom 850.000 og 1,2 millioner tonn per år innen 2030. Med en produksjon på 443.760 tonn i fjor, som var 38 prosent høyere enn året før, er selskapet allerede mer enn halvveis der. Hydro resirkulerte 195 000 tonn PCS i 2020.

- Disse økningene i resirkulering og i resirkuleringskapasitet gjør oss i stand til å lage produktene verden trenger for den grønne omstillingen. Jo mer skrap etter forbruker vi bruker i produktene våre, jo lavere karbon- og miljøavtrykk, og jo bedre for kundene våre. Dette er en viktig del av vår dekarboniseringsagenda. Det er den raskeste veien til null, sier Kallevik.

Møter utfordringene med resirkulering av aluminiumskrap etter forbruk

Hydro resirkulerer prosessskrap fra egen aluminiumsproduksjon og fra andre selskaper, og resirkulerer etterforbruksskrap fra markedet. Prosessskrot har et karbonavtrykk som er avhengig av metallopprinnelsen, mens PCS, et kassert metall som går inn i sin neste livssyklus, ikke har noe. Når det er sagt, er resirkulering av PCS betydelig mer utfordrende enn resirkulering av skrap fra industrielle prosesser.

En av hovedutfordringene er å identifisere legeringene og egenskapene til det brukte metallet og bevare kvaliteten på metallet i gjenvinningsprosessen. Dette krever at metallet samles inn og sorteres riktig før resirkulering. Hydros patenterte teknologi innen makulering og sortering av skrap, HySort, har gjort det mulig for selskapet å møte utfordringen og produsere høykvalitetsprodukter fra bygge- og bilskrot etter forbruk.

Teknologien er banebrytende i Europa og brukes også av Alusort i USA, eid 50/50 av Hydro og PADNOS. Med en årlig sorteringskapasitet på 20 000 tonn aluminiumskrap per år, er det viktig for produksjon av høykvalitets, resirkulerte legeringer rettet mot sentrale amerikanske markeder.

Hydro har også investert i et topp moderne skrapsorteringsanlegg ved gjenvinningsanlegget i Wrexham, Storbritannia. Anlegget vil ha kapasitet til å hente og sortere over 30 000 tonn aluminiumskrap årlig, nok aluminium til over 100 000 elektriske kjøretøy. Anlegget forventes å være i drift innen januar 2026.

En annen utfordring ved resirkulering av PCS er metalltap. Dette kan oppstå når bitene er for små eller tynne, noe som kan føre til slagg. For å løse dette problemet utviklet Hydro en "skrueekstruder" for å håndtere tynne skrap som spon, spåner eller strimlet materiale. Skruen komprimerer skrotet og de større metalldelene, og reduserer dermed slagggenerering i resirkuleringsmaskinen.

Kallevik sier at Hydros PCS-mål for 2030 vil kreve at selskapet forbedrer prosessene sine for å kombinere prosessskrot med PCS-gjenvinning. En måte Hydro går videre mot dette målet er å rulle ut teknologien til sine omsmeltings- og resirkuleringsanlegg, som kan øke PCS-kapasiteten med 20 prosent per anlegg.

Ambisiøst mål for produksjon av resirkulert aluminium

Veksten i etterspørselen etter lavkarbon og resirkulert aluminium forventes å overgå resten av markedet i årene som kommer, ifølge interne og eksterne estimater, med disse produktene som står for mer enn halvparten av etterspørselen i Nord-Amerika og EU innen 2030. En del av den veksten vil komme fra bilindustrien, der aluminiuminnholdet per bil anslås å øke fra 205 kg/bil i 2022 til 256 kg/bil i 2030, ifølge globale konsulenter Ducker Carlisle.

Som et resultat, i tillegg til ambisjonene om å øke gjenvinningen av PCS, har Hydro som mål å øke produksjonen av resirkulerte aluminiumsprodukter til så mye som 4 millioner tonn innen 2030. I fjor passerte selskapet 3 millioner tonn, i form av ekstrudering og plateblokk, støperilegeringer og høyrent aluminium.

Hydro resirkulerer aluminium ved rundt 35 fabrikkanlegg i Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika, og produksjonen håndteres av selskapets opp- og nedstrøms forretningsområder for aluminium.

I november i fjor åpnet Kallevik selskapets 120 000 tonns årlige resirkuleringsanlegg for aluminium i Cassopolis, Michigan. En tredjedel av kapasiteten vil bli produsert under Hydro CIRCAL-merket, som inkluderer produkter laget med minst 75 prosent PCS. Tidligere i år, både på Milan Design Week og London Design Festival, presenterte syv anerkjente industridesignere møbler laget av Hydro CIRCAL 100R, verdens første aluminium laget utelukkende av resirkulert post-forbrukerskrot i industriell skala. Dens karbonavtrykk er nær null.

- Når vi vokser ytterligere innen resirkulering, optimerer innsatsblandingen og videreutvikler legeringer, forventer jeg at vår sekundære produksjon så vel som vår PCS-andel vil øke gjennom hele porteføljen vår, sier Kallevik.

PCS resirkulering siden 2019

Hydro bruker post-konsument aluminiumsskrap, kjøpt fra tredjeparter, for resirkulering til ekstruderingsblokker. Her er selskapets PCS-gjenvinningstall over de siste fem årene. Totalt har selskapet resirkulert mer enn 1,4 millioner tonn post-consumer skrap fra 2019-2023:

2023: 443.760 tonn

2022: 321.000 tonn

2021: 335.000 tonn

2020: 195.000 tonn

2019: 175.000 tonn

Ny gjenvinningskapasitet og mer kommer

Hydro har lagt til resirkuleringskapasitet for aluminium ved 11 av sine gjenvinningsanlegg i Europa og USA siden oktober 2022, og mer vekst er på vei. Her er nettstedene og økningene:

Alumetal, Polen (275 000 tpy)

Cressona, Pennsylvania, USA (50 000 tpy)

Cassopolis, Michigan, USA (120 000 tpy)

The Dalles, Oregon, USA (10 000 tpy)

Høyanger, Norge (33 000 tpy)

Navarra, Spania (30 000 tpy)

Rackwitz, Tyskland (25 000 tpy)

Sjunnen, Sverige (31 000 tpy)

Székesfehérvár, Ungarn (90 000 tpy)

Wrexham, Storbritannia (7000 tpy)

Årdal, Norge (25 000 tpy)

Investeringer er ennå ikke i gang, men pågår

Atessa, Italia (10 000 tpy)

HyForge i Henderson, Kentucky, USA (28 000 tpy)

Torija, Spania (120 000 tpy)

Kety, Polen (30 000 tpy)

KIlde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.108