23948sdkhjf

EUROFER bekymret for ståloverkapasiten

«De siste dataene avslørt av Global Forum on Steel Excess Capacity (GFSEC), som avslører en ytterligere økning i global overkapasitet, krever umiddelbare, omfattende handelshandlinger fra GFSEC likesinnede land».

Det skriver European Steel Assocation (EUROFER) i en pressemelding.

«Virkningen av denne destruktive dynamikken, som forvrenger det globale stålmarkedet og truer tusenvis av arbeidsplasser over hele Europa alene, må håndteres så raskt som mulig», heter det videre fra EUROFER.

- Markedskreftene kan alene ikke løse overkapasiteten

- Tiden for å vente på at overkapasitet skal løse seg gjennom markedskreftene er over. Vi trenger en troverdig strategi som fokuserer på konkrete handlinger som GFSEC-land kan ta, inkludert ensidige handelshandlinger. Å fortsette å holde markeder åpne gagner bare de landene som trakk seg fra Global Forum og de som fortsetter å eksportere overflødig stål, enten som reaksjon på forstyrrende importøkninger eller i benektelse av deres egen overkapasitet, sier generalsekretær Axel Eggert i EUROFER.

- Slike handelshandlinger må være omfattende og adressere hele spekteret av produkter og land, ettersom ståloverskuddskapasitet er et globalt problem som påvirker hele industrien. Mens vi støtter prinsippene fremsatt av GFSEC, merker vi at et stort antall land allerede har innført toll på stålimport, legger han til.

630 millioner tonn med ståloverkapasitet

På dagens GFSEC-ministermøte anslo nye data at global ståloverkapasitet vil nå 630 millioner tonn innen 2026 – tilsvarende fem ganger EUs råoljeproduksjon i 2023. Denne utfordringen truer de bredere økonomiene i regioner med åpne markeder, særlig EU .

Gitt stålets kritiske rolle i sysselsetting, innovasjon og rene teknologier som er avgjørende for den grønne omstillingen, forvrenger dette overskuddet av karbonintensivt, underpriset stål ikke bare markedene, men undergraver også konkurranseevnen og dekarboniseringsinnsatsen.

- Trenger krisetiltak

- Europeiske stålprodusenter investerer milliarder av euro i avkarbonisering, men disse anstrengelsene står i fare for å bli ugyldig bare av den ekstra overkapasiteten som anslås å komme på nett innen 2026. For hver million tonn tapt EU-produksjonskapasitet, oversvømmer et tilsvarende importvolum våre marked. Vi trenger krisetiltak for å begrense ringvirkningene av global overkapasitet og en strukturell løsning for å løse de grunnleggende årsakene, konkluderer Eggert.

Kilde: Pressemelding fra EUROFER

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109