23948sdkhjf

Hydro-ansatte hedret på The Aluminium Awards 2024

Fire Hydro-ansatte ble onsdag 9. oktober hedret for sitt arbeid og prestasjoner i aluminiumsindustrien.

De fire ble nominert som finalister til "Women With Metal"-prisene på den internasjonale utstillingen ALUMINIUM i Düsseldorf.

Og en var en vinner.

Gerd Aalborg Aas ble kåret til vinner i kategorien «Unsung Shero». Hun er logistikksjef for Hydros kommersielle avdeling Aluminium Metal, med base i Oslo.

- Jeg er så ydmyk og stolt. Jeg vil bringe denne prisen tilbake til laget mitt. De gjør jobben min morsom og givende hver dag, sa Aalborg Aas fra scenen på ALUMINIUM 2024 i Düsseldorf.

Første utmerkelser

Seremonien var den første som ble arrangert på den internasjonale utstillingen, under mottoet «Kvinner kan også aluminium».

Produktsjef Yasmin Ouiriemmi i ALUMINIUM sier at prisene er ment å bidra til å fremme likestilling og mangfold i aluminiumsindustrien, anerkjenne fremragende prestasjoner av kvinner og styrke deres posisjon i sektoren.

Priser ble gitt i fem kategorier: Unsung Shero, Role Model, Sustainable & Innovative Leader, Young Leader og Male Ally.

Prisutdelingen ble holdt i samarbeid med Women With Metal, UK Aluminum Federation og Aluminium International Today.

Fire finalister

Gerd Aalborg Aas har tilbrakt 10 år i aluminiumsindustrien, og jobbet i Hydros oppstrøms forretningsområde for aluminium. Kolleger sier hun er en kvinne som har en løsning klar for enhver utfordring, som holder hodet kaldt i en krise, og som har et godt øre.

- Jeg tror på å gå etter mulighetene som byr seg og få mest mulig ut av dem. Et råd jeg vil gi til andre kvinner er å ta risikoen. Tro på deg selv. Vær selvsikker. Jobb smart. Ikke la den ubevisste skjevheten ta bort fra troen du har på deg selv. Omfavn utfordringen og stol på din evne til å oppnå store ting, sier hun.

De andre finalistene

I tillegg til Gerd Aalborg Aas var Hydros andre finalister:

Katrin Grampp, intern salgssjef for Hydro Extrusion Offenburg i Tyskland, var finalist i kategorien Unsung Shero.

Lana Hebisch, salgsdirektør for Hydro Extrusion Deutschland i Tyskland, var finalist i kategorien Young Leader.

Leiv Erik Ødegaard, direktør for Hydros gjenvinningsvirksomhet for Hydro Aluminium Metal i Spania, var finalist i kategorien Male Ally.

Bedre kjønnsbalanse innen 2025

Hydro har uttalt sin ambisjon om å øke kjønnsbalansen i selskapet ved å nå 25 prosent kvinnelige ansatte i faste og midlertidige stillinger til sammen, og 25 prosent kvinner i lederroller innen 2025.

Etter å ha kunngjort dette målet, ba selskapet alle sine forretningsområder om å utvikle veikart for å nå målet.

Ved utgangen av 2023 hadde Hydro forbedret seg noe i forhold til året før, med kvinner som utgjorde 23 prosent av den globale arbeidsstyrken. Andelen kvinner i lederstillinger var 20 prosent ved utgangen av fjoråret.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078