23948sdkhjf

Cflow styrker sin posisjon i landbasert oppdrett – sikrer kontrakt med Salmon Evolution

Cflow har inngått kontrakt med Salmon Evolution, verdens største landbaserte oppdrettsanlegg, om levering av fiskehåndteringsteknologi til selskapets andre byggetrinn på Indre Harøy.

Cflows innovative løsninger er dermed valgt til å støtte nok en stor, norsk utbygging innen landbasert lakseoppdrett. 

Med denne kontrakten styrker Cflow sin posisjon som ledende leverandør av teknologi til bærekraftig lakseproduksjon i Norge.

Sikre optimal fiskevelferd

– Salmon Evolutions andre byggetrinn representerer det neste spennende kapittelet i Cflows landbaserte fremtid, sier Gunnar Hoff, Chief Marketing Officer i Cflow.

Som del av avtalen med Salmon Evolution, skal Cflow levere fiskehåndteringsteknologi som skal sikre optimal fiskevelferd og bærekraftig produksjon av atlanterhavslaks. Cflow skal blant annet levere tekniske løsninger for fiskelogistikk mellom de ulike karene i anlegget.

Levering fra 2025

Cflow skal produsere utstyret, inkludert alt av rør, ventiler og pumper, ved selskapets anlegg i Langevåg utenfor Ålesund og sørge for idriftsettelse hos Salmon Evolution på Indre Harøy. Prosjekteringen og engineeringen er allerede startet, mens leveransene starter i begynnelsen av 2025 og vil vare godt ut i 2026.

Cflow har ikke oppgitt verdien på kontrakten, men understreker at den er strategisk svært riktig for selskapet.

– Vi har jobbet mye med å forberede neste generasjons fiskevelferd for landbasert oppdrett. Salmon Evolution har allerede svært imponerende biologiske resultater å vise til, men vårt felles mål er å ytterligere forbedre både fiskevelferd og de kommersielle resultatene deres. Vi har snudd hver sten og sysselsatt det beste av våre egne biologer og ingeniører for å utvikle et svært skånsomt fiskehåndteringssystem, sier Gunnar Hoff.

Indre Harøy og Andøya

Med den seneste kontrakten for Salmon Evolutions andre byggetrinn på Indre Harøy, er Cflow valgt som leverandør av fiskehåndteringsteknologi til to av de største pågående utbyggingene for landbasert lakseoppdrett i Norge: Salmon Evolution på Indre Harøy og Andfjord Salmon på Andøya.

Når andre byggetrinn står ferdig, vil Salmon Evolution øke produksjonen med ytterligere 10 100 tonn HOG, og bringe det totale planlagte produksjonsvolumet til 18 000 tonn HOG per år.

På Andøya samarbeider Cflow med Andfjord Salmon og bidrar til deres mål om å øke produksjonskapasiteten til 8 000 tonn sløyd laks fra 2025, og ytterligere gradvise økninger opptil 40 000 tonn sløyd laks i 2030.

– Både Salmon Evolution og Andfjord Salmon har levert bransjeledende biologiske resultater, med god fiskehelse, lav dødelighet og høy superiorandel. At nettopp disse aktørene velger Cflows løsninger for deres neste utbygging tar vi som en stor tillitserklæring, legger Gunnar Hoff til.

Landbasert oppdrett i bedring?

Cflow leverer løsninger og tjenester til både fiskeri- og oppdrettsnæringen.

– Nå er blant annet nytt regelverk for landbasert oppdrett på vei og vi ser at ting begynner å bevege seg i riktig innen landbasert oppdrett, sier Gunnar Hoff.

Både Salmon Evolution og Andfjord Salmon har allerede lisenser for sine respektive anlegg, og deres pågående utbygginger ble derfor ikke direkte påvirket av den midlertidige stansen for tildeling av akvakulturtillatelser på land.

– For fem år siden bestemte vi oss for å satse på landbasert oppdrett. Det er en annen måte å jobbe på sammenliknet med skipsleveranser. Det er mye ingeniørarbeid i forkant og leveringsplaner som strekker seg opptil et tiår frem i tid. Det skaper en god forutsigbarhet og fantastiske muligheter for både langsiktig sysselsetting og verdiskaping for oss i leverandørkjeden, avslutter Gunnar Hoff.

Kilde: Pressemelding fra Cflow

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047