23948sdkhjf

Støttesenter for Tata Steel-ansatte etter stengning av masovner

Det er blitt etablert et støttesenter for arbeidere som er blitt rammet etter at Tata Steel stengte ned masovnene ved deres fabrikk i walisiske Port Talbot.

Det er fagforeningen som i samarbeid med flere andre organisasjoner har etablert støttesenteret i et kjøpesenter i byen.

«Stengingen av masovnene var en ødeleggende dag for vår industri, stålarbeidere og hele Port Talbot. Dette er ikke resultatet vi ønsket å se, og vi vet at en annen fremtid var mulig. Men vårt fokus må nå være på hvordan vi best kan støtte alle berørte, og på å levere seriøse investeringer og høykvalitetsjobber for hele byen Port Talbot», heter det i en uttalelse fra fagforeningen.

Et knutepunkt for berørte

Ifølge Steeltimes International synes Wales’ utenriksminister Jo Stevens at dette er et godt tiltak for alle berørte.

Målet er å gjøre senteret til et knutepunkt for alle som er berørt av nedstengningen av masovnene ved Tata Steels stålverk i byen.

Ifølge fagforeningen vil stengingen av masovnene og masseoppsigelsene ved stålverket, og tapet av så mange høykvalitetsjobber til området, ha en enorm innvirkning på den lokale økonomien og samfunnet.

- Ødeleggende for arbeidsstyrken

«Fremfor alt er nedskjæringene i Tata Steel ødeleggende for arbeidsstyrken, og vi vet at det kan være vanskelig å vite hvor du skal henvende deg for å få råd og støtte til ansettelse», heter det videre.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078