23948sdkhjf

Avtale om karbonredusert stål mellom Tata Steel og Lindab

Lindab har inngått en intensjonsavtale med Tata Steel Nederland om leveranser av karbonredusert stål, Zeremis (Green Steel).

Det skjer når Tata Steels stålverk i IJmuiden går over til stålproduksjon basert på hydrogen.

Lindab er en ledende leverandør av ventilasjonssystemer, der omtrent 80–95 prosent av produktenes miljøpåvirkning og rundt 50 prosent av Lindabs totale utslipp stammer fra stål.

Mange fordeler

 Stål er imidlertid et materiale med mange fordeler, som lang levetid, høy resirkulerbarhet og brannsikkerhet. Derfor ønsker Lindab å være en del av den bærekraftige omstillingen i stålindustrien.

Avtalen viser Lindabs engasjement for å kjøpe det karbonreduserte stålet som Tata Steel har til hensikt å produsere gjennom hydrogenmetoden, som er mer miljøvennlig og renere enn dagens stålproduksjonsprosesser.

– Lindab streber etter å skape et bedre klima, både ved å bidra til et bedre inneklima med våre produkter og ved å bidra til et bedre globalt klima gjennom å jobbe på en bærekraftig måte. For å lykkes med dette oppdraget trenger vi å samarbeide med de rette partnerne for å minimere påvirkningen i vår leverandørkjede. Ved å signere denne intensjonsavtalen kan Tata Steel være en slik partner, sier Matilda Isaksson, Bærekraftsjef i Lindab.

Hydrogenbasert stålproduksjon

Hydrogenbasert stålproduksjon med direkte redusert jern i Nederland krever store investeringer og en annen stålproduksjonsprosess, som er planlagt til 2030.

– Vi har hatt et langvarig forhold til Lindab i flere tiår, og de har alltid vært i forkant når det gjelder utvikling i markedet. I vår virksomhet er Lindab en foregangsbedrift når det gjelder ESG-utvikling (Environmental, Social and Governance), og de er svært proaktive og tydelige på dette området. Vi er veldig glade for å signere denne intensjonsavtalen med Lindab, sier Stefan Landesz, Director Commercial Business Unit Colors i Tata Steel Nederland.

Kilde: Pressemelding fra Lindab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062