23948sdkhjf

Arbeidsbåt sank – en person reddet

Det ble dramatisk da arbeidsbåten «Duplo» sank i Sortlandssundet i helgen. En person ble reddet.

Hovedredningssentralen fikk melding via Kystradioen ved 13.15-tiden søndag at en båt tok inn vann. Deretter kantret båten og gikk ned.

Sjark reddet personen

«Duplo» er en arbeidsbåt, men det uvisst hvilket selskap den er i drift for. Søndag sank båten raskt etter å ha begynt å ta inn vann og etter at den kantret. Personen om bord, kalte opp en sjark i nærheten, som fikk reddet ham.

Det er uvisst hva som er årsaken til at båten begynte å ta inn vann og deretter kantret og sank.

Personen om bord, en mann i 20-årene, ble altså reddet over i en sjark som befant seg i nærheten.

Senere på søndag ettermiddag ble en mindre båt av typen Sjøbjørn satt inn for å fjerne drivgods. Dette ble gjort fordi Kystvaktskipet «Heimdal» var noe lengre unna.

Politiet opprettet sak

Til Bladet Vesterålen opplyser Hovedredningssentralen at det nå er opp til Kystverket og arbeidsbåtens eierforsikring å håndtere saken videre. Politiet på sin side opplyser at de har vært i kontakt med båtføreren og at det er opprettet sak.

– KV Heimdal sjøsatte sin lettbåt med havari- og lensemateriell og tok seg til stedet hvor fartøyet allerede var sunket, så det må ha gått ganske fort. De plukket med seg vrakrester og ryddet det de kunne, blant annet en palle som kan være til fare for andre på sjøen, sier pressevakt Hanne Olafsen ved Forsvarets operative hovedkvarter til avisa.

Mannen om bord i arbeidsbåten ble reddet før han havnet i vannet.

Kilde: Bladet Vesterålen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078