23948sdkhjf

SE VIDEO: Olympics andre CSOV med en feilfri sjøprøve

Det andre Construction Service Operation Vessel (CSOV) for Olympic, «Olympic Notos», har fullført sjøprøven sin.

Dette markerer en betydelig milepæl i fartøyets reise mot full operativ status, og følger i fotsporene til søsterfartøyet, «Olympic Boreas».

Gikk feilfritt

Prosjektleder for Ulstein Verft, Helge Torvik, er fornøyd med forsøket og alles innsats:

- Sjøforsøket gikk feilfritt. Fartøyet fungerte tilfredsstillende, og alle tester er utført som planlagt. Jeg er veldig fornøyd med bidragene fra alle parter, både fra Ulstein, Olympic og alle underleverandører. Alle har jobbet intenst for å gjøre dette til en vellykket sjøprøve.

Ulstein

Også Olympics representanter er fornøyd med sjøprøven og samarbeidet i prosjektet. Fartøyets kommende kaptein, Kim Kopperstad, trivdes om bord under sjøprøven, og spår en lys fremtid for fartøyet:

- Ytelsen til Olympic Notos under sjøprøver har overgått forventningene våre. Dette fartøyets avanserte teknologi og effektivitet vil være en game changer for walk-to-work og andre offshore energiprosjekter. Vi er glade for å se det i aksjon, da det representerer Olympics forpliktelse til bærekraftige og høyytende maritime operasjoner, sier han.

Kontrakten signert i 2022

Kontrakten for bygging av «Olympic Notos» ble signert i 2022 mellom Olympic og Ulstein Verft. Skroget ble bygget på Crist-verftet i Polen og utrustet ved Ulstein Verft i Norge. Prosjektet hadde stor nytte av erfaringene fra byggingen av «Olympic Boreas».

Med den vellykkede gjennomføringen av sjøprøven er «Olympic Notos» nå klar til å bli med i den «olympiske» flåten, og bidra til selskapets operasjoner i offshore energimarkedene. Dette fartøyet, sammen med «Olympic Boreas», representerer et betydelig skritt fremover for bærekraftig maritime operasjoner.

Om ”Olympic Notos”:

I likhet med søsterskipet er «Olympic Notos» basert på det innovative ULSTEIN SX222-designet og TWIN X-STERN-løsningen. Sammen med hybrid fremdriftssystem og avansert skrogdesign har fartøyet store sjøholdsevner, til og med beskrevet av noen som en "4-hjulsdrift" for havet. Den overlegne manøvrerbarheten og operasjonelle effektiviteten reduserer fartøyets miljøfotavtrykk betydelig, samtidig som det er utstyrt og forberedt for teknologi for å bane vei mot en grønnere og mer bærekraftig industri.

Nøkkelegenskaper:

Lengde: 89,6 meter

Bjelke: 19,2 meter

Overnatting: 126 personer fordelt på 91 hytter, alle med dagslys

Fremdrift: Diesel-elektrisk med variabel hastighet og store batterienergilagringssystemer

Drivstoffforberedelse: Klar for metanoldrivstoff og ekstra batterikapasitet for fremtidig fullelektrisk drift.

Kilde: Ulstein Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065