23948sdkhjf

Hydro ga over én million kroner til TV-aksjonen og Barnekreftforeningen

Hydro støtter årets TV-aksjon med 1 150 000 kroner. Midlene går til Barnekreftforeningens arbeid for å sikre at familier kan holde sammen når et barn rammes av alvorlig sykdom.

Årets TV-aksjon, «Sammen for små helter», vil bidra til å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo.

– Vi er glade for å kunne støtte Barnekreftforeningens viktige arbeid. Det at familier kan være samlet under barnets behandling gir foreldrene mulighet til å ta vare på alle barna sine, seg selv og hverandre i en ekstremt krevende periode, sier konsernsjef i Hydro, Eivind Kallevik.

Hele landet bidrar

Hydros aluminiumsfabrikker og kraftverk i Norge bidrar samlet med 1 150 000 kroner til TV-aksjonen. Hydros produksjonsanlegg for aluminium og fornybar energi finnes i dag på Magnor, Karmøy, Sunndal, Årdal, Høyanger, Husnes, Vennesla, Stavanger, Sogn, Røldal-Suldal og Rjukan, samt hovedkontoret i Oslo.

Barnekreftforeningen arbeider for å bedre livskvaliteten til barna og deres nærmeste, og sikre at familiene ikke splittes under behandlingen. Etableringen av familiehus ved sykehusene vil også frigjøre sykehusplasser og gjøre det mulig for søsken å være sammen med foreldrene og det syke barnet.

Trygt og stabilt

– Familiehusene vil gi familiene et trygt og stabilt sted å være sammen mens barnet får behandling. Dette skaper en uvurderlig støtte og trygghet i en usikker hverdag. Hydros bidrag er viktig for å realisere dette, og vi er svært takknemlige for støtten til årets TV-aksjon, sier generalsekretær i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

TV-aksjonen 2024 skal bidra til:

At familier unngår å bli splittet, selv om de bor langt unna sykehuset.

At barn med alvorlig sykdom får ha hele familien hos seg i behandlingsperioden.

At foreldrene kan ta vare på alle barna sine, seg selv og hverandre.

At søsken blir inkludert, sett og ivaretatt.

At familiene kan finne ro og leve et mer normalt hverdagsliv i en vanskelig situasjon.

Om TV-aksjonen:

TV-aksjonen NRK har blitt arrangert hver oktober siden 1974, og regnes som verdens største dugnad. Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 20. Oktober. Barnekreftforeningen er årets mottaker, og midlene som samles inn går til å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo, der familier kan bo sammen mens barnet får behandling.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062