23948sdkhjf

Jøtul får midler til å utvikle brenselsovn

Ved- og pelletsovner har vært i vinden de siste årene, både på grunn av galopperende strømpriser og generell usikkerhet rundt energiforsyningen.

Samtidig kommer det stadig flere alternative oppvarmingskilder samt strengere reguleringer av utslipp og energieffektivitet.

Nå får Jøtul 550.000 kroner fra DOGA til å utvikle framtidens brenselovn.

Må tenke nytt

For å beholde sin ledende markedsposisjon, ser tradisjonsrike Jøtul at de må tenke nytt. Derfor setter produsenten med hovedkontor og støperi på Kråkerøy i Fredrikstad nå i gang et åpent innovasjonsprosjekt sammen med Designit, der målet er å utvikle fremtidens miljøvennlige og brukervennlige oppvarmingskilder.  

Juryen roser Jøtul for å ha en åpen og samfunnsnyttig tilnærming.

Bedre beredskapen

«Ved å utvikle ved- og pelletsovner som møter moderne krav til lavere utslipp og høyere energieffektivitet, vil prosjektet ikke bare styrke Jøtuls konkurranseevne, men også bidra til å forbedre Norges beredskap knyttet til elsikkerhet og oppvarming. Dette gir store muligheter for eksport og global innvirkning,» står det i juryuttalelsen.

DOGA fikk hele 170 søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant de 23 søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi altså Jøtul.

Designdrevet innovasjon

– Designdrevet innovasjon er viktig for å utvikle bærekraftige og lønnsomme løsninger i en utfordrende tid for norsk næringsliv. Ved å innovere med utgangspunkt i brukernes behov, kan resultatet bli både rimeligere og bedre enn ved mer tradisjonelle metoder, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA, i en pressemelding.

Kilde: Pressemelding fra DOGA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062