23948sdkhjf

Vår Energi vil hente ut mer olje fra Balder-området

Vår Energi og lisenspartner Kistos Energy Norway AS har tatt endelig investeringsbeslutning for Balder Fase V-prosjektet.

Med mål om hurtig utbygging skal prosjektet bidra til å opprettholde langsiktig produksjon og verdiskaping mot 2025 og videre.

Prosjektet skal modne frem 33 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe) av brutto påviste pluss sannsynlige (2P) reserver. Bruttoinvesteringene er på ~690 millioner USD med en balansepris på rundt 30 USD per fat.

Boring starter neste år

Boring starter første halvdel av 2025 og fullføres i 2026. De første brønnene kommer i produksjon innen utgangen av 2025.

I løpet av de neste tre kvartalene vil flere utbyggingsprosjekter komme i produksjon. Dette sikrer at Vår Energi er godt posisjonert til å nå rundt 400 tusen fat oljeekvivalenter per dag innen utgangen av 2025.

Etter 2025 skal produksjonen opprettholdes av over 20 tidligfase-prosjekter som nå modnes, der Balder Fase V er det første. Selskapet forventer at flere prosjekter besluttes i løpet av 2025.

- Balder-området i Nordsjøen er et av Vår Energis kjerneområder og representerer store muligheter for verdiskaping i lang tid framover. Med oppstart av Jotun FPSO i løpet av andre kvartal 2025, har vi mulighet og kapasitet til å øke produksjonen i området. Investeringsbeslutningen for Balder Fase V er i tråd med strategien om å maksimere verdien i våre kjerneområder ved å utnytte eksisterende kapasitet og infrastruktur. Jeg er glad for å se hvordan Jotun FPSO vil bidra til å forsterke og øke verdiskapingen fra området med umiddelbar effekt. I tillegg til Balder Fase V modner vi også Balder Fase VI-prosjektet som sikrer videre langsiktig verdiskaping i området, sier COO Torger Rød i Vår Energi.

Inntil seks produksjonsbrønner

Balder Fase V innebærer boring av inntil seks produksjonsbrønner hvor vi bruker gjenværende tilgjengelige brønnslisser i eksisterende havbunnsrammer knyttet opp mot Jotun FPSO. Boring av såkalte flergrensbrønner har utvidet og økt utvinnbare reserver og utvinningsgrad. På denne måten har man kunnet kutte ned på antall brønner, og øke verdiskapningen.

– Bruken av avansert brønnteknologi gjør det mulig å utvinne fat med høy verdi, lav balansepris og høy avkastning, samtidig som vi har kort gjennomføringstid. Dette speiler vår verdidrevne tilnærming til bruk av teknologi, avslutter Rød.

Feltet opereres av Vår Energi (90  prosent) med Kistos Energy Norway AS som partner (10  prosent).

Kilde: Pressemelding fra Vår Energi

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172