23948sdkhjf

Maritime Partner skal levere aluminiumskatamaran

Fartøyet, kalt «Jomfruland», er en ALUSAFE CAT 20, produsert og produsert av Maritime Partner i Aalesund.

Designet av ingeniør Ola Lilloe-Olsen, skroget har effektive, moderne linjer som minimerer bølgehøyder for optimal ytelse.

- Fartøyet er svært stillegående, og gir en behagelig og behagelig opplevelse for passasjerer og mannskap. Dette har kunden lagt stor vekt på, og vi er glade for å levere et fartøy som skaper lite «sjø», som også var et hovedsatsingsområde fra kundens side, sier Silje Nogva, prosjektleder i Maritime Partner.

Går jevnt i sjøen

- Den går også jevnt i sjøen og oppnår god fart i forhold til motoriseringen, legger hun til.

– Vi er veldig glade for å motta vårt nybygg «Jomfruland» og ser frem til å sette det i drift i Kragerø-skjærgården, sier Georg Andreas Steintveit, administrerende direktør i Kragerø Fjordbåtselskap IKS. Kragerø Fjordbåtselskap IKS og verftet har også fokusert på god passasjerkomfort i konstruksjonen av fartøyet.

- Jomfruland gir oss økt kapasitet med plass til totalt 60 passasjerer, samtidig som det oppfyller krav til universell utforming, noe som er viktig for oss. Vi kan nå tilby passasjerer og mannskap et moderne fartøy som gir både bedre komfort og tilgjengelighet. sier Georg Andreas Steintveit, adm. dir. i Kragerø Fjordbåtselskap IKS.

Skal først testes 

Fartøyet har en hydraulisk landgang i baugen som bidrar til sikker på- og avstigning for passasjerer ved ulike brygger. På dekk er det god plass til sykler, og innendørs finner du en lys og romslig salong med panoramautsikt over skjærgården.

- I første omgang skal fartøyet gjennomgå testing og opplæring lokalt i Kragerø før det gradvis settes inn i ordinær fart. Vi har stort fokus på sikkerhet, og vi skal sørge for at mannskapet får grundig opplæring samtidig som vi tester alle tekniske aspekter lokalt før fartøyet settes inn i ordinær fart, avslutter Steintveit.

Kilde: Pressemelding fra Maritime Partner

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047