23948sdkhjf

Dramatisk for Oppland Metall

Aggressive aktivister sperret veien for metall-gjenvinningsbedriften som skulle fjerne metall fra en skraphandlers grunn i Gausdal. Lensmannen snudde på en tallerken og sendte Oppland Metall hjem med uforrettet sak.
Gausdal Kommune har hyret inn Oppland Metall for å fjerne en svært stor samling maskiner og redskap på garden til en skraphandler i Gausdal. Fylkesmannen mener skrapet forurenser, noe som skraphandleren og naboene hans er svært uenige i, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Da Oppland Metall mandag skulle utføre jobben med å hente skrapet var eiendommen blokkert av rundt 30 morske aktivister, som er svært uenige i Fylkesmannens vedtak.

Oppland Metall var møtt fram med tre biler og fire mann, men de rakk aldri fram til eiendommen. Lensmannen forsøkte i første omgang å tale aktivistene til ro, men til slutt dro han tilbake til lensmannskontoret for å konsultere sorenskriveren og Politimesteren.

– Resultatet ble at politiet bestemte at ikke noe skulle hentes fra garden før lagmannsretten har sagt sitt. Derfor ga jeg kommunen beskjed om at Oppland Metall kunne reise hjem, sier lensmann Jens Høistad.

Verdien av metallet, som Oppland Metall er hyret inn til å fjerne er estimert til en million kroner, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.234