23948sdkhjf

Lønnsomheten mangler i Bergen Group

Konsernsjef Asle Solheim konstaterer at driftsresultatet ikke er tilbake på et tilfredsstillende nivå sett i forhold til omsetningen.
Bergen Group fikk i 3. kvartal 2013 en omsetning på 1 037 millioner kroner og et EBITDA på 9 millioner kroner. Konsernets ordrebok ved utgangen av kvartalet var på 2,6 milliarder kroner.

-Vi leverer et kvartalsresultat og en omsetning som isolert sett er det beste i
konsernet siden 4. kvartal i 2011. Tallene er likevel ikke representative for
våre målsettinger om å skape en langt bedre lønnsomhet. Vi har klare ambisjoner om å få til en mer lønnsom vekst enn det vi har levert i 3. kvartal. Grunnlaget for å få dette til er absolutt til stede, sier konsernsjef Asle Solheim.

Bergen Group har iverksatt omfattende strukturendringer som både skal gi
grunnlag for en lønnsom drift og styrket markedsposisjon. Det meste av
aktiviteten i Offshore og Service-divisjonene blir fra 1. januar 2014 samordnet
i ett selskap under felles ledelse og med Hanøytangen som hovedbase. Disse to divisjonene har så langt i år generert en omsetning på nærmere 1,1 milliarder kroner og et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 53 millioner kroner.

-Vi ser et spennende grunnlag for en lønnsom og fremtidsrettet vekst innenfor disse områdene. Samordningen på Hanøytangen legger til rette for en aktivitetsøkning både innenfor rigg-service, maritim service og service rettet inn mot subsea & offshoremarkedet. I tillegg har vi pågående prosesser med tanke på å utvide forretningsområdene våre på Hanøytangen med flere offshore-relaterte aktiviteter, sier Solheim som indikerer at offshoredivisjonen forventer en midlertidig aktivitetsnedgang i 4. kvartal i år.

Skipsbyggingsdivisjonen hadde i 3. kvartal en omsetning på 721 millioner kroner og et negativt driftsresultat før av- og nedskrivninger på 5 millioner kroner.

Denne divisjonen vil i 1. kvartal 2014 bli solgt til NorYards AS der det
internasjonale selskapet Calexco blir hovedeier og Bergen Group inntil videre
beholder 49 % av aksjene.

Konsernsjef Asle Solheim er godt fornøyd med at skipsbyggingsdivisjonen i 3. kvartal har hatt en tilfredsstillende utvikling på de eksisterende prosjektene, både når det gjelder fremdrift og kostnadskontroll. Fem prosjekter er for tiden under bygging, og tre av disse skal ferdigstilles innen utgangen av første halvår 2014. Dette har resultert i en stram likviditetssituasjon, og en prosess for å sikre en styrket likviditet er nå under sluttføring med utvalgte finansinstitusjoner. Prosessen forventes å være avsluttet innen utgangen av november 2013.

Bergen Group har ansvaret for å gjennomføre de eksisterende
skipsbyggingsprosjektene, men selve arbeidet vil bli utført av NorYards når den endelige salgsavtalen med Calexco sluttføres tidlig i 1.kvartal. Dette selskapet overtar alle de 450 ansatte ved Bergen Group Fosen og Bergen Group BMV. I tillegg blir det etablert et strategisk og operasjonelt samarbeid med Zaliv Shipyard i Ukraina som vil bidra til å styrke både kompetanse og kapasitet i NorYards, påpeker Solheim.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078