23948sdkhjf

Stena Recycling henter metallskrap for nesen av Oppland Metall

Oppland Metall reagerer på at Stena Recycling henter 200 tonn metallskrap fra Engeland Gård i Gausdal – selv om Oppland Metall hadde vunnet anbudet om å fjerne skrapet.
Gausdal Kommune har med hjemmel i forurensningsloven vedtatt at en svært stor samling maskiner og redskap på garden til en skraphandler i Gausdal skal fjernes.

Oppland Metall vant anbudet om fjerning av biler etc. fra eiendommen.

Men da Oppland Metall i forrige uke ville hente skrapet var eiendommen blokkert av rundt 30 morske aktivister, som var svært uenige i kommunens vedtak.

Oppland Metall kjørte derfor hjem med uforrettet sak.

I løpet av helgen hadde aksjonistene dugnad på garden og ba etterfølgende gjenvinningselskapet Stena Recyling om å kjøre bort en stor del av gjenstandene på eiendommen, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Vi fikk en henvendelse fra støttegruppen og Engelands advokat. Fra vår side har vi bare besvart en kundehenvendelse på vanlig måte. Vi er ikke part i denne konflikten, sier direktør Rune Stensli i Stena Recycling Norge, som nå har fraktet omtrent 200 tonn skrap til Stenas anlegg i Hov i Søndre Land. Her er store deler allerede hugget opp og behandlet i følge Oppland Arbeiderblad.

Oppland Metall reagerer
Dette reagerer Roar Storsletten hos Oppland Metall kraftig på.
– Vi reagerer på at en stor aktør i vår bransje tar engasjement i, og kjøper varer fra en ulovlig aksjon, sier Storsletten til avisen.

Blant de tingene Oppland Metall skulle hentet var 46 traktorer, 30 lastebiler, 21 personbiler og mye mer fra Engeland Gård i Gausdal.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062