23948sdkhjf

Sjøfartsdirektoratet godkjenner Norsafe som sertifiserende kursleverandør

Norsafe Academy er nå blitt sertifisert og godkjent for å drive sertifiserende kursvirksomhet i henhold til STCW-koden av norske sjøfartsmyndigheter.
I desember 2014 ble Norsafe kvalifisert til DNVGL standarden “Maritim kursleverandør” , som et bevis på at Norsafe holder den høyeste internasjonale standarden som en maritim treningsleverandør. Nå har Norsafe mottatt sertifikatet som godkjenner Norsafe Academy som leverandør av utdanning i henhold til STCW-konvensjonen, og dermed også rett til å holde sertifikatgivende kurs til sjøfolk.

- STCW-konvensjonen inneholder en rekke regelverk som definerer kravene til opplæring av ulike mannskap om bord på skip. Alle flaggadministrasjoner forplikter seg til å ha et godt system for utdanning av sjøfolk. Dette sertifikatet viser at Norsafe har lov til å kurse og godkjenne personell i henhold til STCW, og med andre ord gjøre jobben for den norske stat med å utdanne folk innen livbåt- og rescuebåtføreropplæring, forteller VP Academy Michael Røssland i Norsafe Group i en pressemelding.

Må fornyes hvert femte år
Videregående opplæring i redningsfarkoster og mann-over-bord båt (MOB) er obligatorisk for alle som innehar dekksoffiser- eller maskinoffiser-sertifikater, samt annet personell med oppgaver som livbåtfører eller MOB-båtfører. I henhold til «Forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk» som ble kunngjort 25.01.2012, kreves det oppdatering av sikkerhetsopplæring hvert femte år for at sertifikatet skal være gyldig.

- Nå har vi kvalifisert oss, og fått rettigheter til å drive livbåtføreropplæring. Når vi skal registrere en person som har gått på et av våre kurs, vil vi melde alt inn elektronisk, slik at han kan få videreført sitt maritime sertifikat. Dette er en viktig milepæl for oss som skal drive livbåtrøreropplæring, sier Røssland.

Norsafe Academy tilbyr fra mars 2015 sertifikatgivende oppdateringskurs i henhold til STCW koden i Norge (Rosendal) og Hellas (Athen). Opplæringen utføres på nytt og moderne utstyr i nye lokaler, og med en kvalitet som kun vi som leverandør av utstyret kan levere. (se egen sak i dagens nyhetsbrev)

- Produsenten kjenner produktet best
Norsafe er den første og eneste produsenten av livbåter og rescuebåter som har fått sertifikatgivende opplæringsrettigheter. Michael Røssland mener det er et stort fortinn at produsenten også leverer opplæringen.

- Produsenten kjenner sitt eget produkt best, både når det gjelder bruk og vedlikehold. Norsafe har som visjon å øke sikkerheten til sjøs, og er opptatt av at opplæringen av livbåtførere er så god som mulig, og i tillegg så realistisk som mulig i forhold til utstyret som finnes om bord. Vi mener det er viktig at både kunnskapen og utstyret er nytt og oppdatert for å hindre ulykker og andre uønskede situasjoner til sjøs, sier Røssland.

I tillegg til opplæring med nytt utstyr, vil deltakerne på kursene til Norsafe Academy få en unik tilgang på teknisk ekspertise innen fagfeltet. Brukerne av utstyret har mulighet til å få kontakt med oss som selskap og leverandør, og Norsafe har mulighet til å knytte kontakt med kunder som sitter på verdifull erfaring om bruk av utstyret.

- For oss er det et kjempesteg å gå inn som et godkjent og profesjonelt kurssenter, der vi har vært et selskap som har produsert utstyr i mange år. Dette gjør oss til en komplett leverandør, og slutter ringen rundt det vi holder på med, sier Røssland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064