23948sdkhjf

Stolthet i Nexans

Selskapet er stolt leverandør til Skagerrak 4
– Vi i Nexans er stolt leverandør av Skagerrak 4- kraftforbindelsen som i dag (torsdag, red. anm.) ble offisielt åpnet av kronprins Haakon og kronprins Fredrik. Skagerrak 4 bidrar til økt forsyningssikkerhet, mer fornybar kraftproduksjon og et mer klimavennlig energisystem i Norge og Danmark, sier kommunikasjonsdirektør Trude Larstad i en pressemelding.

Til prosjektet har Nexans produsert 140 km høyspent sjøkabel, som er lagt på havbunnen av Nexans’ eget kabelleggingsfartøy, C/S Nexans Skagerrak, mellom Bulberg nord for Limfjorden på Jylland til Fugleviksundet ved Kristiansand. I tillegg har Nexans også produsert og installert den 12km lange norske landkabelen.

Nexans har levert alle de fire Skagerrak-kablene
Nexans installerte de to første HVDC-sjøkablene over Skagerrak (SK 1–2) mellom 1976 og 1977 i et banebrytende prosjekt: De var på dette tidspunktet de lengste DC-kablene som noen gang var blitt installert. Kablene, som er beregnet på 250 kV, har i godt over 30 år gitt effektiv og pålitelig sammenkobling med en kapasitet på 500 MW mellom Danmark og Norge. I 1993 ble sammenkoblingen oppgradert med en tredje kabel fra Nexans (SK 3).

Kapasiteten var 1000MW med Skagerrak 1,2 og 3 til sammen. Med Skagerrak 4 koblet sammen med Skagerrak 3 økes den totale kapasiteten til 1700MW
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.515