23948sdkhjf

Vellykket utskifting av livbåtsystemer på Mærsk Innovator

- Oppgradering til NORSOK R-002 kan gjennomføres på et absolutt konkurransedyktig prisnivå, sier Ahmed Abou Chawk, Senior Business Manager i Xervo.
Mens den norske olje- og gassindustrien debatterer kostnadsnivået ved innføring av Petroleumstilsynets nye regler for evakuering, har Mærsk Innovator nettopp fått installert to nye Boat-In-A-Box livbåtsystemer som tilfredsstiller standarden NORSOK R-002. Monteringen er gjort mens riggen har vært i drift, og uten driftsstans.

Resultatet viser i følge Ahmed Abou Chawk, Senior Business Manager i Xervo, at kostnadene ved oppgraderingen av alle riggene på den norske sokkelen ikke er i nærheten av de 100 milliardene som har vært antydet i debatten.

– Det kan spares store summer ved å unngå driftsstans. Derfor har Xervo utviklet metoder for å klargjøre livbåtsystemene og gjennomføre påkrevde tester før de settes i drift, og det skjer mens det er full aktivitet på riggen. På Mærsk Innovator var det laget en tidsplan og tilrettelagt ned til minste detalj i samarbeid med personalet på riggen. Det gjorde at vi kunne gjennomføre installasjonen uten uforutsette hindringer, sier Ahmed Abou Chawk i en pressemelding.

Plug and play-løsning
Ved et prosjekt av denne størrelse og hvor kostnadene skal holdes på et akseptabelt nivå, handler det i høy grad om å fjerne kompleksiteten. Xervo har derfor utviklet Boat-In-A-Box til en plug and play-løsning som er enkel å montere. Systemets fire ben sveises fast på yttersiden av riggen. Seks kabler kobles deretter til, og dermed er livbåtsystemet fullt funksjonsdyktig.

– Vi er fullt ut bevisste på at omkostninger og spesielt risikoen for tapt inntjening er altoverskyggende konkurranseparametere. Denne risikoene har vi redusert betydelig gjennom vår løsningsmodell. Oppgradering til NORSOK R-002 kan dermed gjennomføres på et absolutt konkurransedyktig prisnivå, sier Ahmed Abou Chawk.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078