23948sdkhjf

Sjøen For Alle 2015 en publikumssuksess

Da messen stengte søndag hadde totalt 25.863 mennesker vært innom. I 2014 var antallet 16.518, og dermed er økningen fra fjoråret på 56 prosent.
Sjøen For Alle, Norges største båtmesse, som ble arrangert fra 18-22 mars på Norges Varemesse på Lillestrøm er vel overstått og arrangørene oppsummerer messen i en pressemelding i dag.

- I år har Sjøen For Alle hatt målsetning om å spille på flere sinn for å sysselsette og engasjere publikum. Messen har blitt en heldagsopplevelse. Vannshowene har vært daglige høydepunkt, og lørdag 21. mars satte VM-tittelholder Rok Frojancic innendørs verdensrekord med 5 back-flips utført sammenhengende. Det skriver Sjøen For Alle.

Bredden i årets utstilling var også stor og representativ for den norske båtbransjen. Det kan også ha bidratt til at publikum sluttet opp om messen i den grad de gjorde.

Salg av luksusbåter og Daycruisere over forventning
Det siste året har den norske båtbransjen hatt en forsiktig vekst, og salget av båt og båtutstyr i Norge har økt med rundt 5 %. Det er særlig i markedet for motorbåter opp til 8 meter det ser lysest ut. Bransjeorganisasjonen Norboat melder om optimisme blant både små og store aktører. På årets Sjøen For Alle har det blitt solgt flere seilbåter og luksusyachter i millionklassen. Volumsalget er det imidlertid mellomstore båter og utstyrsleverandører som har stått for. Prosjektleder Andreas Ljones sier dette stemmer overens med dagens trendbilde:

- Daycruisere er mest trendy akkurat nå. De passer godt for travle familier som vil raskt ut på vannet og ha minimalt med vedlikehold. Det at regjeringen fjernet båtmotoravgiften (HK-avgiften) 1.7.2014, kan også være en faktor som bidrar til økt salg og optimisme blant utstillerne.

I 2015 var antall utstillerkvadratmeter på 15.000 m2 kontra 6.600 m2 i 2014.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.085