23948sdkhjf

Goliat-kontrakt til O.M. Rønning Skipselektronikk

Eni Norge inngår ny avtale med Aptomar og det Hammerfest-baserte selskapet O.M. Rønning Skipselektronikk.
Kontraktsinngåelsen innebærer at O.M. Rønning Skipselektronikk vil stå for service og support på alle systemer og produkter som Aptomar har levert til Goliat-feltet. Kontrakten er også gyldig for andre Aptomar-systemer i Norge og internasjonalt. Det skriver Eni Norge i en pressemelding.

Aptomar har tidligere levert systemer for marin overvåkning samt styringssystemer for deteksjon og bekjemping av oljeutslipp til Eni Norges Goliat feltutbygging.

- Kontrakten med O.M. Rønning Skipselektronikk gir en verdifull fysisk tilstedeværelse i Hammerfest. Samarbeidet vil gi enda kortere responstid og et høyere servicenivå ved vedlikeholdsbehov på utstyret ombord på Goliat FPSOen, skytteltankerne, områdeberedskapsfartøyet eller plattformforsyningsbåtene i området, skriver Eni Norge.

Helhetlig beredskapsssystem
Goliat er det første oljeproduserende feltet som blir bygd ut i det tøffe klimaet i Barentshavet. Som svar på dette har Aptomar og Eni Norge utviklet et helhetlig beredskapshåndteringssystem som sikrer rask deteksjon og kontrollert bekjempelse av oljeutslipp. Systemet er også designet for å beskytte sikkerheten til personell og verdier ombord og i nærheten av FPSOen.

Aptomars feltovervåkningssystem på Goliat-feltet gjør det mulig å ha en 360-graders overvåkning fra FPSO-skroget. Systemet gjør det også mulig å oppdage små og store forekomster av oljesøl uavhengig av lys-, vind-, og solforhold i området, beregne tykkelsen på oljesølet og estimere i hvilken retning det driver. Informasjonen som samles inn kan deretter enkelt deles mellom ressurser offshore og på land, andre operatører og myndighetene. Det skriver Eni Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.676