23948sdkhjf

NEO Monitors blir del av Nederman

Miljøteknologi-konsernet Nederman har kjøpt norske NEO Monitors for rundt 400 millioner kroner. Overtakelsen skjer allerede i starten av november.
NEO Monitors AS, med base på Skedsmokorset nord for Oslo, er en global pionér og ledende leverandør av laserbaserte analysatorsystemer for gasser og støv i alle typer industri.

Svenske Nederman-gruppen er en verdensledende leverandør og utvikler av produkter og løsninger innen miljøteknologi. Med andre ord: to selskap som er som skreddersydd for hverandre.

Betales i to rater

Salgsprisen er på 402 millioner kroner. 250 millioner betales ved overtakelse som etter planen skal skje i begynnelsen av november. Resten overføres to kalenderår senere, ifølge Nederman-gruppen.

NEO Monitors AS blir del av Nedermans virksomhet innen «Digital Solutions», digitale løsninger. Både varemerket og de ansatte kommer til å fortsette som før.

Venter betydelig omsetningsøkning
Neo Monitors har rundt 40 ansatte. Omsetningen i fjor lå på rundt 108 millioner kroner. Den forventes å stige betydelig i år, skriver Nederman på sine nettsider.


Fakta om Nederman
Det svenske Nederman-konsernet er en verdensledende leverandør av produkter og løsninger innen miljøteknikk. De øker produktionseffektiviteten, reduserer miljøinnvirkningen og beskytter de ansatte mot skadelig røyk, støv og partikler.

Konsernet er notert på børsen i Stockholm (Nasdaq) og har rundt 1.800 ansatte og nærvær i mer enn 50 land. Nedermans norske filial ligger på Skedsmokorset, akkurat som NEO Monitors.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095