23948sdkhjf

Elbåt-bedrift vant miljøpris

Evoy AS ved Leif Arne Stavøstrand blir tildelt Sogn og Fjordane fylkeskommunes klima- og miljøpris. Det vedtok fylkesutvalget mandag. Prisen i form av diplom og en sum på 50 000 kr blir delt ut på fylkestinget 24. april.

– Det er en milepæl å kunne dele ut den første klima- og miljøprisen for Sogn og Fjordane. Det er veldig kjekt å kunne dele prisen ut til en person som har tatt ei viktig personlig veivalg, og satser på fossilfrie løsninger. Det er dette det grøvne skiftet trenger, og det er en spennende bedrift som fortjener ros for jobben de har gjort til nå, og motivasjon til veien videre, sier fylkesordfører Jenny Følling.

Evoy AS er en bedrfit med hovedkontor i Florø, som utvikler verdensledende helelektrisk framdriftssystem til båter i proff- og fritidssegmentet. Visjonen er å eliminere utslipp fra båt, ved å utvikle teknologi som kan bytte ut fossil brensel med elektriske motorer.

– Prisen går til en kandidat helt i tråd med retningslinjene til prisen. Evoy AS kan gjøre en stor innsats for klimaomstillingen av Sogn og Fjordane, og har potensiale til å gjøre en forskjell utenfor fylket også, sier Hilmar Høl (Ap), leder for innstillingsnemnden til prisen.

I begrunnelsen for tildelingen blir det blant annet løftet fram at bedriften viser evne til nyskaping og har stort potensial for å skape nye, grønne arbeidsplasser. Ved å gå fra en godt betalt jobb til å starte en eigen klimavennlig bedrift, har Leif Arne Stavøstrand vist evne og vilje til å yte klima- og miljøinnsats ut over det vanlige.

Innstillingsnemnden har bestått av tre medlemmer fra fylkesutvalge som var kommet inn. Fylkesutvalget tok den endelig avgjørelsen mandag, og vedtaket var enstemmig.

Fylkesordførar Jenny Følling tok selv telefonen til Stavøstrand for å informere om utnvnelsen, og mottakaren var svært glad for meldingen.

– Det er veldig rørende at andre ser potensialet i det vi gjør. Det motiverer til videre innsats. Midlene kommer godt med, men det beste er anerkjennelsen av arbeidet vårt og at vi er på rett vei, sier Leif A. Stavøstrand over telefon.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078